Četvrtak, 9 Maja, 2024
Rubrika:

Demokrate održale Drugu izbornu konvenciju u Ulcinju

Mladost, potpomognuta iskustvom, sve predstavnici časnih i poštenih ulcinjskih porodica – nosioci su Demokratske Crne Gore u najjužnijoj crnogorskoj opštini. Konvenciji su, osim delegata, prisustvovali i predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić, kao i poslanici i članovi Predsjedništva Demokrata, saopšteno je iz te partije

Demokratska Crna Gora održala je sinoć u Konferencijskoj dvorani hotela Mediteran u Ulcinju Drugu izbornu konvenciju Demokrata Ulcinj, na kojoj je izabran Opštinski odbor u drugom sazivu, pravih reprezenata ideje Demokrata o pomirenoj, građanskoj i evropskoj Crnoj Gori.

Mladost, potpomognuta iskustvom, sve predstavnici časnih i poštenih ulcinjskih porodica – nosioci su Demokratske Crne Gore u najjužnijoj crnogorskoj opštini. Konvenciji su, osim delegata, prisustvovali i predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić, kao i poslanici i članovi Predsjedništva Demokrata, saopšteno je iz te partije.

Nosilac Izborne liste “Demokrate i građani Ulcinja-Ustani! Odbrani! Pobijedi! – Nema izdaje”, Bojan Ćetković, pozdravio je svoje sugrađanke i sugrađane u ime, kako je rekao, onih koji su već pobijedili u Ulcinju.

“Ovo je vrijeme odvajanja žita od kukolja. Ovo je vrijeme kada se jasno razdvajaju oni koji izdaju od onih koji čuvaju našu zajedničku pobjedu od 30. avgusta. Mi ćemo uvijek biti na strani građana, na strani čestitih Ulcinjanki i Ulcinjana, na strani onih koji su zauvijek rekli NE DPS-u. U nedjelju svi zajedno stavljamo tačku na uništavanje resursa našeg grada, na kriminal i korupciju, na praksu koja je učinila da naš Ulcinj postane nanerazvijenija opština na primorju. Stoga, pred građanima Ulcinja je lak izbor. Ulcinjani su ustali, zajedno sa nama brane sve ono što smo zajedno ostvarili i zahvaljujući tom neraskidivom zajedništvu, znam da ćemo pobijediti”, istakao je Ćetković.

On je pozvao sve da 27. marta zaokruže broj 2 i izbornu listu Demokrata i građana Ulcinja na čijem je čelu.

Predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić, uz ocjenu da pobjeda stiže 27. Marta, a da sa proljećem uvijek stiže sloboda, istakao je da je ovakav sastav Opštinskog odbora, naša Lista u Ulcinju i nosilac Liste, garancija da će se Demokrate pitati i da će Demokrate 28. marta presuđivati u Crnoj Gori.

“Mnogo je onih koji za sebe vole da kažu da su građanska partija, ali te riječi ne prate djela. Mi smo to dokazali i pokazali za ovih sedam godina. Okupili smo sve vjere i nacije i ljudi nam vjeruju. Zato smo i u Tuzima imali odličan rezultat i ključno dobrinijeli da DPS nakon dugo decenija pošaljemo u opoziciju. Zato smo 5. decembra i u Prijestonici Cetinje, ali i u Mojkovcu imali odličan rezultat. To je pokazatelj jake i ozbiljne građanske partije, kojoj vjeruju svi ljudi, kojoj vjeruju svi gradovi, kojoj vjeruju sve vjere i nacije, kojoj vjeruju svi iskreni i slobodni ljudi. Zato mi rastemo, zato mi jačamo, zato ćemo nastaviti da idemo tim putem, jer jaka Demokratska Crna Gora znači i jaku građansku Crnu Goru”, izjavio je Bečić.

On je podsjetio da, sa druge strane, ima i onih koji vole za sebe da kažu da su jedina građanska partija, da nisu smjeli ni da predaju listu a kamoli da pređu cenzus ni u Petnjici, ni u Beranama, ni u Tuzima, a u Ulcinju su nastupili u Koaliciji sa kojom vode ne građansku, već klasičnu ultra nacionalističku kampanju, što nije dobra poruka.

“Crna Gora je građanska ako volite svaki njen pedalj. U Crnu Goru vjerujete kao građansku državu ako je volite jednako od Ulcinja do Herceg Novog, od Herceg Novog do Pljevalja, od Pljevalja do Plava; ako na isti način sa istim žarom volite i Andrijevicu i Gusinje i Petnjicu i Kolašin i Podgoricu i Nikšić. To je građanska Crna Gora. Crna Gora je građanska ako se suprotstavite svakoj vrsti nacionalizma, primitivizma, šovinizma i ekstremizma. Crna Gora je građanska ako besplatne udžbenike date svakom osnovcu, ako dječiji dodatak date svakom djetetu, ako penziju povećate svakom penzioneru, ako zarade povećate svakom radniku – to je vječna Crna Gora”, naglasio je predsjednik Demokrata.

Bečić je primijetio da u Ulcinju ima političkih predizbornih bućkuriša, da su sada zajedno oni što nema što nijesu rekli jedni o drugima. “Sada su na jednoj listi u predizbornoj koaliciji oni koji su jedni za druge rekli da su kriminalci, da su lopovi, da su Ramada partije, da su bitange, da su šibicari, da su sluge medijskih reketaša. Znači, za nekog je funkcija sve, a za nekog je funkcija samo prolazna – meni je drago što smo mi sa ove druge strane, što nas veže ideja, što nas vežu moralne vrijednosti i što nas veže prijateljstvo. Ako zbog funkcije moram da izgubim slobodu, ako moram da se ponizim i moram da obraz bacim pod noge, onda neka, hvala, nikad tako neću biti na funkciji”. Rekao je Bečić.

Na kraju, on je istakao da je u mnoštvu usvojenih dobrih rješenja, naročito ponosan na usvajanje 3 zakona: Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjerispovijesti, kojim se ispravila nepravda prema svim crkvama i vjerskim zajednicama, što je pozdravio i Savjet Evrope; Zakon o državnim praznicima kojim je dan rođenja Petra Drugog Petrovića Njegoša proglašen za državni praznik; treći zakon kojim je ispravljena nepravda stara oko 50 godina je zakon kojim je vraćeno zemljište u Valdanosu.

On je zakjučio da će pobjede u Ulcinju i Beranama biti svojevrsne injekcije koje će otvoriti vrata mnogim pobjedama na lokalnim izborima u Podgorici i još desetak opština.

Bečić je na kraju pozvao časne i poštene javne funkcionere svih partija koje su vršile vlast u Crnoj Gori, kao i javne funkcionere partija koje pokušavaju izdati građane da napuste brodove koji tonu i učine sve da se država pomiri i očisti od organizovanog kriminala i korupcije.

Konvenciju je pozdravio i koordinator mladih Demorkatske Crne Gore, Aleksandar Klarić, koji je u svom obraćanju poželio sreću na izborima, i koji je naročito apostrofirao mlade i sposobne ljude koji i u Ulcinju nose ideju Demokrata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
24.03.2022-01:18 01:18

Vise ima clanova jedna familija u ULCINJU nego Cetnicki Demoktate svojih pristalica ovako ce im biti u CIJELOJ CG -SMECE IDE NA SMECE!