Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: Izlišno je ponavljati za čiji račun radi dvojac bez glasača SNP – URA

Naravno, navode, sve su ovo uradili osokoljeni pojedinim izjavama u kojima se tvrdilo da je Joković pošten čovjek koji neće izdati, a da je Sporazum čaj od nane, koji niti šteti, niti koristi

Sve što rade kvazi Vlada i nova parlamentarna većina koja nema izborni legitimitet ide baš onako kako smo to građanima Crne Gore najavljivali od samog početka. Govorili smo i upozoravali da je cilj dvojca SNP-URA da na vlast vrate poraženi DPS, da su izvršioci zadatka očuvanja jednog kriminalno-koruptivnog sistema koji decenijama tlači i skupo košta građane Crne Gore. Da smo bili potpuno u pravu, najbolje dokazuje kadriranje, saopštile su danas Demokrate.

“Posljednji primjer u već dugom nizu vraćanja starih, dokazanih kadrova DPS-a je jučerašnji izbor od strane Vlade Crne Gore Snežane Šćepanović Raičević, v.d. sekretarke MEP, koja je bila savjetnica generalne sekretarke Vlade, Nataše Pešić, za vrijeme Vlade Duška Markovića, kao i imenovanje brigadnog generala Zorana Lazarevića na mjesto načelnika Generalštaba vojske Crne Gore i to glasovima Danijele Đurović i Dritana Abazovića, a na predlog Mila Đukanovića, dok naravno mučno ćute oni koji zdušno žale što je SNP opozicija u Beranama”, ističu Demokrate.

Gotovo da je, dodaju, izlišno više ponavljati za čiji račun dvojac bez glasača, SNP-URA, sve navedeno radi, već je dovoljno i letimično baciti pogled na kadrovska rješenja da bi i onom najnepovjerljivijem sve bilo jasno.

“To su oni koji su građane u oči lagali da se DPS ne vraća na vlast, besramno optužujući Demokrate kada smo upozoravali na činjenicu da se prijeko potrebne promjene unutar sistema ne mogu izvesti sa onima koji su bolestan sistem ustanovili i godinama održavali na nasilju, nepoštenju, korupciji, i svakoj vrsti zloupotreba države i građana”, ističu Demokrate.

Navode da od “prve laste DPS proljeća” nove predsjednice skupštinskog administrativnog Odbora Suzane Pribilović, veteranke nasilne promjene vlasti u Budvi na ljeto 2020., preko vijesti o tome kako će Duško Marković biti novi predsjednik skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu umjesto Moma Koprivice, pa do imena članova organa DPS-a postavljenih na visoke državne funkcije i pozicije, namjere i zadaci Abazovića i Jokovića su svakom građaninu Crne Gore potpuno objašnjene.

“Ali, ako su pak mnogi godinama upozoravali na Abazovića kao na kukavičije jaje DPS-a još od čuvene “nikšićke platforme” kojim je Pajovićeva Pozitivna tada srušila pobjedu nad DPS-om u gradu pod Trebjesom pa njegovo djelovanje i nije neko spektakularno iznenađenje, vjerovatno se ni oni najlojalniji Jokovićevoj partiji ne mogu dovoljno načuditi da je zbog šačice funkcija, privilegija i kredita na 156 godina nekada antirežimski SNP uvučen u proces rušenja nezaboravne pobjede slobodnih građana na izborima 30. avgusta. Još je veće čudo kako je jedan apsolutno nedorastao čovjek sa grupicom partijskih saradnika odlučio da državu i budućnost Crne Gore vrati u ruke onih koje je narod odbacio, i koje na svakim izborima od tada sve jače odbacuje”, naglašavaju Demokrate.

Naravno, navode, sve su ovo uradili osokoljeni pojedinim izjavama u kojima se tvrdilo da je Joković pošten čovjek koji neće izdati, a da je Sporazum čaj od nane, koji niti šteti, niti koristi.

“Za kraj valja reći suštinu: sve čemu svjedočimo, svaki potez, svaki akt, svako kadrovsko rješenje nelegitimne koalicije jeste pokušaj stvaranja klime u kojoj je sve dozvoljeno. Stvaranje modela društvenih odnosa koji se ne bazira na odgovornosti, moralnom postupanju i opštem dobru, već isključivo na interesnoj aboliciji krivaca i njihovom izjednačavanju sa onima koji decenijama trpe njihova nedjela”, kažu Demokrate.

Sve se to bazira na uskostranačkim, kako kažu, partikularnim interesima koji su ispred države i građana, gdje su fotelje bitnije od budućnosti, a gdje nam se oni nedorasli civilizacijskom izazovu i šansi koju je Crna Gora osvojila, silom na sramotu predstavljaju kao elita koja zna kuda vodi ovo društvo.

“Po stoti put im poručujemo: neće proći. Uskoro, kad god da budu izbori, prevarantima slijedi borba za cenzus i politička penzija”, zaključuju Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
12.06.2022-14:22 14:22

Kad je SNP toliko kvaran i izdajnički ustrojen što onda sarađujete šnjima i držite vlast u Mojkovcu, Nikšiću, Kotoru, Herceg Novom, a rado bi i u Podgorici da vam može bit.Koliko je samo licemjerno za nekog govoriti da je izdajnik, a sarađivati šnjim đe se god može. No vama su fotelje najbitniji integrativni faktor, a ne ostale trice i kučine…