Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

DOSIJE DEMOKRATE: Političke amebe i četnici bez brade

Demokrate na čelu sa Aleksom Bečićem već godinama su poznate kao partija koja sebe nastoji da predstavi kao građansku i proevropsku, a njihovi funkcioneri su čuveni po tome što se ne izjašnjavaju po bilo kom delikatnom identitetskom pitanju. Nakon subote sve se promijenilo, a spašavanje sramnog neočetničkog provokatara konačno je razotrkrilo sklonost Bečića, Bogdanovića i ekipe ka otvorenom velikosrpstvu i klerofašizmu u čijoj je biti negiranje Crne Gore i Crnogoraca

Piše: Balša Knežević

Sjednica Skupštine opštine Nikšić održana u subotu pokazala je da u Crnoj Gori bilo koji primitivni, zadrigli neočetnički provokator, koji je uz pomoć beogradske finansijske i logističke podrške došao na funkciju, može nekažnjeno da na najprizmeniji način vrijeđa državu i da za to ne snosi nikakve političke posljedice.

Podsjetimo, u subotu je na sjednici SO Nikšić odlučeno da se u lokalnom parlamentu neće raspravljati o smjeni neočetničkog provokatora na mjestu predsjednika opštine Marka Kovačevića Šubare, čime je  dokazano da su primitivci iz neočetničke škole ’’ugroženog velikosrpstva’’ trenutno nedodirljivi.

Osim što je potvrđena notorna činjenica koje smo odavno svjesni, na površinu je isplivalo suštinsko ideološko opredjeljenje grupacije političkih ameba koje su svoje neočetničke, klerikalne i ruralne svjetonazore godinama krile ispod šminke političke demagogije i tri broja manjih odijela.

Kriptočetnici iz Demokrata sa momirovcem Jakovom Milatovićem

Međutim, Demokrate Alekse Bečića koliko god se šminkali i koliko god se trudili da izgledaju uglađeno sa svojom graDŽanskom demagogijom, više ne mogu da skrivaju suštinu svoje politike koja se svodi na velikosrpstvo i ruralno političko svetosavlje.

Obrijane ’’demokratske’’ brade

Pored predstavnika profesionalnih velikosrba u nikšićkoj vlasti iz NSD, DNP i SNP, predlog za skidanje glasanja o smjeni Kovačevića sa dnevnog reda podržali su i odbornici URA, partije koja se u posljednje tri godine profilisala kao neskriveni projekat Beograda i srpske BIA-e. Uz ove partije salonski velikosrbi iz Demokrata takođe su odbili da se glasa o smjeni Kovačevića, čime su po ko zna koji put pokazali da se njihov negatorski i ponižavajući odnos prema državi ne razlikuje od odnosa koji imaju neočetničke partije.

Demokrate na čelu sa Aleksom Bečićem već godinama su poznate kao partija koja sebe nastoji da predstavi kao građansku i proevropsku, a njihovi funkcioneri su čuveni po tome što se ne izjašnjavaju po bilo kom delikatnom identitetskom pitanju. Nakon subote sve se promijenilo, a spašavanje sramnog neočetničkog provokatara konačno je razotkrilo sklonost Bečića, Bogdanovića i ekipe ka otvorenom velikosrpstvu i klerofašizmu u čijoj je biti negiranje Crne Gore i Crnogoraca.  

Nemanja Vuković i Marko Kovačević Šubara na parastosu Draži Mihailoviću

U prilog tome da su Demokrate samo ’’neočetnici bez brade’’, govori i to što su služenju parastosa četničkom zlikovcu i vrhovnom komandantu koljačkih odreda, Draži Mihailoviću, u Sabornom Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću 17. jula prisustvovali funkcioneri  Demokrata – predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković  i Mitar Goranović. Takođe, svi  koji su bili na koncertu kontroverznog benda Beogradski sindikat u Nikšiću su imali priliku da vide funkcionere i odbornike Demokrata kako u glas sa članovima benda pjevaju njihove pjesme koje obiluju velikosrpskim fašizmom, glorifikacijom zločina i pozivanjem na nova ratna razaranja.

Međutim, ovo su samo najskorije neslavne epizode u režiji funkcionera Demokrata koje ukazuju da koliko god bježe od četnofašizma i nastoje da izgledaju uglađeno i prefinjeno, ne mogu sakriti ljubav prema smrdljivim, masnim četničko-popovskim bradama.

Anticrnogorstvo salonskog neočetnika

Neoborivih dokaza da su Demokrate u stvari tvrdokorni kriptočetnici ima na pretek. O tome govore i aktivnosti predsjednika Opštine Kotor iz ove stranke, blaziranog velikosrbina koji se krije iza podmukle maske trule graDŽanske priče – Vladimira Jokića. U opštini na čijem je čelu ovaj mladi podmukli licemjer iz škole demagogije Alekse Bečića, već duže vremena kipti od anticrnogorske histerije i cenzure!

Lokalna vlast u Kotoru na čelu sa perjanicom Demokrata Jokićem, zabranila je promociju knjige „Najveći zločin u istoriji“, autora Jovana Čubranovića, sredinom februara. Čubranovićeva knjiga, dokument o teroru nad Crnogorcima, nakon 1918. očigledno nije bila po volji Bečićevim Demokratama, pa je uprava Kulturnog centra povukla ranije datu saglasnost da se promocija održi.

Mladi prikriveni četnik i negator Crne Gore i Crnogoraca – Vladimir Jokić

Samo par sedmica nakon te manifestacije fašizma i diskriminacije, u Kotoru je uslijedila nova cenzura humorističko-satiričnog časopisa „Karampana“ koji izlazi od 1926. godine na dan održavanja karnevala. Iako je bilo sporadičnih pritisaka vlasti da se utiče ili pokuša cenzurisati sadržaj „Karampane“, to se, prema kazivanju starih kotorskih feštađuna, do tada nije dešavalo.

Jokićev kolega iz Demokrata koji je na čelu opštine Herceg Novi, Stevan Katić takođe je poznat po njegovanju ideologije velikosrpstva i klerikalnog, ratnohuškačkog svetosavlja. Kada je krajem avgusta prošle godine lider svetosavske sekte (SS) i operativac ruskog SVR Prvoslav Perić – Porfirije  boravio u Herceg Novom, Katić se pobrinuo da njegov ideološki nalogodavac u praksi vidi da se na jugu Crne Gore sprovodi nacistički projekat ’’srpski svet’’.

Transparent u Herceg Novom prilikom dolaska operativca SVR Perića: Katić podržao srpsku hegemoniju

Uoči dolaska Porfirija po Herceg Novom su se vijorile srpske trobojke, a raširen je bio i transparent na kome je pisalo: ”Ponositu Srpsku Boku danas sunce sreće grije – Dobro doš’o međ’ Novljane sveti oče Porfirije”.  Na ove zastave i transparente iz lokalne uprave nije bilo reakcija, što znači da je velikosrpstvo i genocidno svetosavlje glorifikovano uz odobrenje Katića i Demokrata.

Uvijek spremni da podrže negaciju i ponižavanje Crne Gore

Demokrate su poznate i po tome što podržavaju nestajanje Crne Gore i skrnavljenje državnih simbola.

Upravo je u Herceg Novom na otvaranju 34. Filmskog festivala dogodio incident kada je prilikom intoniranja državne himne ženska osoba koja je izvodila himnu izmijenila stihove iz četvrte strofe. Ovaj sramni čin naravno nije smetao Katiću i Demokratama koji se nijesu oglašavali, niti im je padalo na pamet da reaguju.

Inače, Herceg Novi je poznat kao stecište velikosrpstva i menifestacija na kojima se redovno negira crnogorska nacija i državnost, naravno sve to afirmiše partija na čelu sa Aleksom Bečićem.

Još jedna istaknuti funkcioner Demokrata za koga se može reći da je negator Crne Gore i pritajeni svetosavski neočetnik je Dragan Krapović. Ovaj Bečićev visoki funkcioner i poslanik Demokrata 2018. godine u Budvi, na proslavi stogodišnice sramne podgoričke skupštine, otvoreno je glorifikovao nestanak crnogorske države dok je sjedio u prvim redovima Mediteranskog sportskog centra je uz lidere DF-a i pojedine srpske političare. Ako tome dodamo da su u Budvi prije proslave postavljani bilbordi koji glorifikuju ulazak srpske vojske na teritoriju Crne Gore 1918. godine, jasno je koju politiku zastupaju Demokrate.

Visoki funkcioner Demokrata Dragan Krapović slavi nestajanje Crne Gore 2018. godine u Budvi

Osim predsjednika opština na primorju, Demokrate su i u opštinama na sjeveru dosljedne svojoj politici negiranja Crne Gore i Crnogoraca. Funkcioner Bečićeve partije Vladimir Martinović, čim je zasjeo u fotelju predsjednik Opštine Kolašin, potpisao je ugovor sa šefom crnogorske filijale SS Jovanom Mićovićem kojim su obezbijeđena finansijska sredstva u iznosu od 50.000 eura za izgradnju i postavljanje spomen-obilježja jednom od najvećih negatora Crnogoraca u istoriji Amfilohiju Radoviću.

Ovo su samo neki od primjera koji ukazuju da spašavanje neočetničkog saborca Marka Kovačevića Šubare nije incident, već pravilo i ideološka matrica po kojoj funkcionišu Bečićevi ’’obrijani četnici’’ iako se kriju iza političke ameboidnosti, demagogije i licemjerja.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

10 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
08.08.2023-12:16 12:16

SVE jasno Balša !
dobro bi bilo da ovi nazovi tzv. Demokrate /koji ih podržavaju/pročitaju ,da vide koliko oni vole svoju rodnu grudu ,đe im lider svakim danom čestita neki istor.datum KAO stalu mu do CG -ološ !
Svaka čast Kneževicu ! / nijesu oni samo mladi no i p o d m u k l i ! /

Nikola
08.08.2023-12:54 12:54

Bravo na odličnom tekstu O OBRAZU I MASKI NA LICIMA DEMOKRATA

Melancholia
08.08.2023-14:14 14:14

Od ” Demokrata” su mi samo jadniji i bjedniji ovi što ih glasaju.Nikad necu shvatit’ ni razumjet ” psihološki profil” njihovih glasača. Eto izazova za psihologe i psihijatre.Kako neko može da glasa za nešto ” neznamtijaštoje”?Bez kičme,bez programa,bez ideologije,bez petlje,bez šlifa,bez šarma na kraju krajeva.Glasaš a ne znaš za što glasaš niti za koga.Glasati njih, paramecijuma ili amebu meni je isto.

Backovic E.
08.08.2023-14:14 14:14

Davno sam nekada rekao da nama “nisu” problem šubare, kokarde, masne brade, opasani redenici i kame. Sa tim zlom smo se znali obracunati i razracunati. Pravi problem ce biti kada se pojave te iste šubare, kokarde i masne brade…..kame….., u Canali odijelima, namirisani Hermes parfemima, u Paciotti cipelama……sa “Harvard” diplomama!! I eto stvarno se pojavise…… Za obracun sa njima treba nam kvalitet vise….. Oni su opasni, preopasni!!!

1q'Ante
08.08.2023-15:30 15:30

Cetnicki Seseljevci podmukli DEMOKRATE kako sute i daju podrsku onom Cetniku iz Bara sto na plazi u Utjehu koji mrzi muslimane i nedaju im da se kupaju na DRZAVNOJ PLAZI ! Ovi su Mladicevi-Karadzicevi potomci koji bi da uniste sve sto nije cetnicko -Pih mladi podmukli i ovo da nam prestavlja CG I DA IM SE DA VLAST -SRECA U NESRECI  Pa nam bog posla EVROPA SAD -I DA UNISTI OVE ZLIKOVCE PODMUKLE  SESELJEVE CETNICKE KOKARDASE KOJI SU HTJELI UNISTIT CG – Da slavimo dan rodjenja -CICA DRAZE I PAVLA DJURISICA  I DA  NAS OKITE -SPOMENICIMA I NJIHOVIM ULICA DA VISE PO ZGRADAMA -PIH PO 100X NA OVE SESELJEVE DEMOKRATE !

Tara
08.08.2023-15:52 15:52

Ja se pitam,zasto DPS ne podnese krivicnu prijavu protiv ovih neocetnika..koji ne postuju nasu drzavu CG?..na isti nacin..nas narod isto ne reaguje..totalno su stuceni..a oni rade sto rade..Vise nego sramno!

otpad
08.08.2023-19:19 19:19

Jeste li vidjeli šta je uradio demokrata Šaranović sa Podgoricom? Zatrpao je smećem. A, Vladimir Martinović predsjednik Kolašina podiže spomenik Amfilohiju!!! O njima dvojici treba napisati poseban dopunski članak.

Kotor
09.08.2023-07:06 07:06

U Kotoru se godinama ližu DEPEESOVCI SA Jokićem koji je u međuvremenu puštio bradicu.
Prvi je potrčao da proglasi Dan žalosti za tatom Amfilohijem u Kotoru.To mu je bio prvi potez u drugom mandatu predsjednika opštine Kotor, poslije pauze od dvije godine kad je takođe bio na čelu Kotora .
E jadni nekada gospodski grade!.
Mali čovjek a veliki kompleksaš izigrava demokatu i što je najgore upravo ga podržava kotorski DPS nekad i sad.
Ližu mu prkno i grđi su od njega pojedini smradovi iz ove partije.

MNE083
09.08.2023-07:27 07:27

oni su gori od DF!

Isljam
09.08.2023-11:12 11:12

Ovi su ga osvirali -DNO DNA -nema se sto reci o Cetnicima -Zlikovci su samo palili i rusili po CG!