Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Demokrate: Izborna komisija nije mogla da podnese izvještaj a da prethodno ne konstatuje ostavku odbornika

Iz te partije je konstatovano da zakonom propisana procedura nije ispoštovana

Izborna komisija Glavnog grada Podgorica imala je razloga da odćuti u odnosu na naše ukazivanje na nezakonito postupanje predsjednika Skupštine Glavnog grada Đorđa Suhiha, povodom verifikacije odborničkh mandata na početku sjednice od 29. oktobra 2020. godine, saopštile su Demokrate.

Iz te partije su ukazali, da je sva zainteresovana javnost bila u prilici da vidi neposredno kroz video zapis da predsjednik Skupštine vremenski istovremeno i konstatuje ostavke odbornicima i verifikuje mandate novoizabranim.

”Gospodine Vukčeviću, Izborna komisija Glavnog grada nije mogla da podnosi izvještaj o popuni upražnjenog odborničkog mjesta sve dok Skupština Glavnog grada, prethodno ne konstatuje ostavku odbornika i o tome obavjesti izbornu komisiju. Ovo iz prostog razloga što je svaki nosilac odborničke funkcije u mogućnosti da ostavku povuče sve do trenutka dok se ona ne konstatuje. Zato je zakonom propisana procedura da podnesenu ostavku prvo konstatuje nadležna skupština nakon čega o tome obavještava nadležnu izbornu komisiju i čeka njen izvještaj o popuni upražnjenog odborničkog mjesta, da bi se moglo pristupiti verifikaciji novog odborničkog mandata”, poručuju iz Demokrata.

Iz te partije je konstatovano da zakonom propisana procedura nije ispoštovana.

”U slučaju koji smo problematizovali potpuno je očigledno da ova zakonom propisana procedura nije ispoštovana, što je jasno iz činjenice da predsjednik Skupštine glavnog grada istovremeno konstatuje podnošenje ostavke i prestanak odborničke funkcije i odmah zatim saopštava da je podnijet izvještaj izborne komisije o popuni upražnjenog odborničkog mjesta”, zaključuju iz Demokrata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve