Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Demokrate: Gdje je stao Zoran Lazović, tu nastavlja Dritan Abazović

Prema pisanju domaćih medija Spičanović je bio označen kao jedan od organizatora posla šverca cigareta iz Luke Bar, zbog čega je bio i saslušavan u Specijalnom državnom tužilaštvu, navode Demokrate

Iz Demokrata reaguju na nova kadrovska rješenja Vlade Dritana Abazovića, ocjenjujući da premijer slijedi korake i mehanizme Zorana Lazovića i Brana Mićunovića, te usklađuje svoju politiku sa DPS-om.

“Da je građanima Crne Gore prije nekoliko mjeseci neko postavio pitanje ima li ikakve šanse da se Crna Gora maltene brzinom svjetlosti vraća u mrak od koga se 30. avgusta jedva otela, ubjedljiva većina bi odgovorila da takva šansa ne postoji iz najmanje dva razloga: jer je volja građana krajnje jasna, i jer niko nije dovoljno lud, drzak i bezobrazan da tako nešto i pomisli, a kamoli pokuša”, ocjenjuju iz Demokrata.

Kako kažu, “najkompromitovanija kadrovska kombinartorika bivšeg režima za kratko vrijeme postala je kombinacija kompromitovanog i razobličenog GP URA”.

“Hoće reći, gdje je stao Zoran Lazović, tu nastavlja Dritan Abazović, koji se više čak ni ne trudi da prikrije obrazac i cilj djelovanja. Cilj je, dakako, potpuna revitalizacija i rahabilitacija bivšeg režima, a obrazac u potpunosti saglasan cilju: zamisli šta bi uradili Zoran Lazović ili Brano Mićunović, pa uradi baš tako”, sigurne su Demokrate.

Kako kažu, najnovije šokantno kadrovsko rješenje Abazovića je javnosti poznati Drago Spičanović. Bivši pomoćnik direktora Uprave policije za vrijeme Vlade Duška Markovića, od juče je jedan od rukovodilaca u Agenciji za nacionalnu bezbjednost. Reforme, kažu, po mjeri Dritana Abazovića.

“Spičanović, koji je svojevremeno bio rukovodilac organizacionih jedinica za ljudske resurse, finansije i tehničku podršku UP, ostao je bez posla 1. marta prošle godine, nakon što je tadašnja Vlada Zdravka Krivokapića ukinula njegovo radno mjesto, kao i pozicije svih pomoćnika direktora policije. Prema pisanju domaćih medija Spičanović je bio označen kao jedan od organizatora posla šverca cigareta iz Luke Bar, zbog čega je bio i saslušavan u Specijalnom državnom tužilaštvu. Zbog čega je oslobođen sumnje, a danas reaktiviran na još odgovornijoj i osjetljivijoj poziciji od strane Abazovića, neka građani sami procijene. Ili ne moraju da procjenjuju, ako se ima u vidu da je Abazović u sektoru bezbjednosti čuvao vedete SKAJ afere poput Zorana i Petra Lazovića, Ljuba Milovića i druge uprkos saznanjima koja je EUROPOL dostavio Crnoj Gori, kao i uprkos nizu kriminalnih radnji poput nezakonitog praćenja tadašnjeg predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića”, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve