Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: DPS krši zakone sopstvene države

Demokrate ističu da DPS svaku priliku pokušava da iskoristiti zarad prikupljanja jeftinih političkih poena

Demokratska partija socijalista (DPS) ne zna da predsjednik Skupštine Crne Gore ne može proglašavati Dan žalosti već je to isključivo u nadležnosti Vlade Crne Gore, navodi se u reagovanju Demokrata.

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da su reakcije Zdravka Krivokapića i Alekse Bečića izostale na inicijativu da se juče proglasi Dan žalosti u znak sjećanja na 1.200 građana koji su izgubili život od koronavirusa tokom minule godine.

Demokrate ističu da DPS svaku priliku pokušava da iskoristiti zarad prikupljanja jeftinih političkih poena.

“Ovog puta to, nažalost, čine na nesreću naših sugrađana koji su usljed pandemije ostali bez svojih najdražih. Jedan od najboljih primjera takvog ponašanja jeste i krajnje licemjerna izjava Sanje Damjanović, koja je, uzgred rečeno, za jedan banket plaćala 50.000 eura, a koja je optužila ministarku zdravlja da je samim tim što je primila vakcinu nekom uskratila život, ali se nije osvrnula na to što je Vlada u kojoj je participirala potpuno zanemarila pregovore za nabavku vakcina kada je DPS izgubio vlast”, navode u saopštenju.

Ističu da, iako je toliko godina vršio vlast, DPS očigledno nije naučio ništa osim kako se “širi mržnja i pljačka država”.

“Pa tako ne zna da predsjednik Skupštine Crne Gore ne može proglašavati Dan žalosti već je to isključivo u nadležnosti Vlade Crne Gore, pa je tako u Zakonu o državnim simbolima i danu državnosti Crne Gore propisano da ‘u dane žalosti, koje odredi Vlada, Zastava se ističe na pola koplja’. Međutim, to neznanje ih je svelo na obične političke marginalce kojima je jedino preostalo da se bave manipulacijama neuspješno pokušavajući da diskredituju druge, kršeći zakone sopstvene države. Ovo smo, gospodo, znali i prije vašeg saopštenja, samo nijesmo htjeli reagovati, jer, za razliku od vas, mi nijesmo politički lešinari, koji pokušavaju jeftinim i mizernim političkim trikovima zadobijati jeftine političke poene”, ističu u saopštenju.

Demokrate navode da je saopštenje DPS-a, kako navode, jedno od najbestidnijih saopštenja koje jedna stranka može sročiti i poslati.

“Međutim, to ne čudi od onih koji su se igrali sa zdravljem građana i lažirali broj inficiranih, kako bi prikrili katastrofalnu politiku u oblasti zdravstvene zaštite u uslovima pandemije. To potvrđuju otkriveni dopisi bivšeg direktora Instituta za javno zdravlje u kome je naređeno da se ne testira preko 10 lica. Takođe, podsjećamo i na slučaj koji je ministarka zdravlja razobličila sa dokazima o tome kako je jedan funkcioner DPS-a vani izvodio drugog koji je bio inficiran”, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Petar
23.03.2021-21:35 21:35

A vama se ne zna ni sta ste. Ni za sta se zalazete ono sto se zna , za svoj dzep.

adio
23.03.2021-21:38 21:38

E ovi jadi nekom nesto da kazu??? Kojeg sljedeceg ratnog zlocinca predlazete da se po njemu nazove neka ulica? Licemjeri!!!

Crnogorka
24.03.2021-01:42 01:42

DEMOKRATE NIKAD VISE VI VLAST UZET NECETE OD DANAS POSLIJE NEDUZNIH MOMAKA KOJIMA STE HTJELI PODMETNUT CRNOM GOROM GA NIKAD VISE NECETE VLADAT!!

Plav
24.03.2021-01:50 01:50

NACIONALISTI I PLJACKASI CRNE GORE DEMOKRATE SRPSKI SVETE DPS NIKAD VISE DOK POSTOJI CRNE GORE IZGUBIT NECE SAMO DA ZNATE OSLOBODIT CEMO CIJELU CRNU GORU OD PLJACKASKIH OKUPATORA -DEMOKRATE-URA!

p 3,14
24.03.2021-02:42 02:42

Crknite dabogda izludjeli od DPS iz tih zvalavih usta izlazi svaki dan DPS-DPS-DPS-DPS dusevni bolesnici idite se lijecit to je najprece jer je najopasnija bolest sto postoji a DPS sve jaci jer vam nedmo vise da pljackate Crnu Goru unazadiste nas 30 godina sa vasim kriminalom lopovske bande!