Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate bojkotuju Skupštinu: Ne želimo davati legitimitet vještačkom dizanju tenzija

Demokrate ne prisustvuju sjednici lokalnog parlamenta u Prijestonici

Danas se, na Cetinju, u sali Skupštine Prijestonice, održava nova predstava u režiji koalicije DPS-SDP-SD, u kojoj su zamislili da se nekih tri, četiri sata raspravlja o Cetinjskome manastiru i da im Demokrate i kolege iz opozicije u tome posluže kao sparing partneri. Taj film neće gledati, poručuju Demokrate.

Oni su kazali da će bojkotovati današnju sjednicu Skupštine.

“Ne želimo davati legitimitet ovakvim postupcima, niti učestvati u njihovim predstavama i vještačkom dizanju tenzija, pa neka sami sa sobom raspravljaju”, poručuju Demokrate.

Oni su ocijenili da su sva životna pitanja, od suštinskog značaja za Prijestonicu, program razvoja i ostala važna pitanja bačena u treći plan, te da se građanima konstantno serviraju pitanja o nacijama, kanonima, zastavama i grbovima.

“Za današnju sjednicu servirana je rasprava o vlasništvu nad Cetinjskim manastirom i građani treba da znaju da pokretanje ovog postupka nema ama baš nikakve veze ni sa Crkvom, ni sa Državom, ni sa pravom, već isključivo sa suludom politikom DPS-SDP-SD koalicije i njihovim digitronom za predstojeće lokalne izbore”, navode oni.

Kazali su da je važno napomenuti i da aktuelna cetinjska vladajuća koalicija DPS-SD+SDP i njihovi dugogodišnji odbornici, nikada nijesu pokretali ovakav ili sličan postupak proteklih decenija.

“Ovakav predlog nikada nije predat u skupštinsku proceduru, ni od strane lokalne uprave, odnosno gradonačelnika, ali ni od strane bilo kojeg odbornika DPS-SDP-SD kao ovlašćenog predlagača, niti su ikada pokrenuli sličnu građansku inicijativu. To dovoljno govori o pravnom osnovu, namjerama, ali i trenutku pokretanja ovog pitanja – baš nekako nakon pada režima na državnom nivou i uoči lokalnih izbora u Prijestonici”, kazali su iz Demokratske partije.

Smatraju da je vrlo je nekorektno prema građanima postupati na ovakav način.

“Jednima nešto obećavati i stvarati im neka očekivanja, sve druge optuživati da su izdajnici, unositi kavgu među ljude, a pri tom dobro znati da bilo kakva donesena odluka u vezi Cetinjskog manastira neće proizvesti nikakve pravne posljedice”, navode oni.

Oni smatraju da DPS-SDP-SD koalicija ne može donijeti bilo kakvu odluku u vezi prenosa prava nad Cetinjskim manastirom.

“Mogu donijeti samo neki Zaključak koji će im služiti jedino da njime mašu i zabavljaju lakovjerne u nerednom periodu do održavanja izbora”, tvrde Demokrate.

Kazali su da bi građani Cetinja trebalo da znaju i da će DPS-SDP-SD koalicija ova pitanja oko nacija, kanona, zastava, grbova rabiti do besvijesti i u narednom periodu, sve do izbora, koristiti svaki skup, svaki istorijski datum, svaki javni nastup za novo dizanje tenzija i stvaranje pometnje, jer kako su kazali, oni druge politike i drugoga programa nemaju.

“Demokrate nastavljaju tamo gdje su stale, bavimo se isključivo pitanjima od životnog značaja za sve građane Cetinja, a lake predstave i programirana dizanja tenzija ostavljamo koaliciji DPS-SDP-SD koju je vrijeme pregazilo”, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
SviramBrač
14.09.2021-14:30 14:30

Mali se sakrio !
Izađi ma-li…