Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Ko je Danijela Đurović nova predsjednica Skupštine Crne Gore?

Đurović je tek druga žena koja je na čelu tog zakonodavnog organa. Pročitajte biografiju Danijele Đurović

Skupština Crne Gora izabrala je danas poslanicu SNP Danijelu Đurović za novu predsjednicu Parlamenta. Za izbor Đurović glasalo je 45 poslanika, dok je troje bilo protiv.

Đurović je tek druga žena koja je na čelu tog zakonodavnog organa.

Nastavak evropskog i evroatlanskog puta

“Crna Gora će nastaviti svoj jasan evropski i evroatlantski put, poštujući sve preuzete obaveze. Djelovaće kao pouzdan partner svim demokratskim društvima sa kojim dijelimo iste vrijednosti. Bezbjednost građana i države nema alternativu”, navela je Đurović nakon stupanja na funkciju.

Kako je dodala, vrijeme je da istoriju prepustimo istoričarima, a d ami prestanemo da se dijelimo.

“Već da nađemo zajednički imenitelj i cilj oko kojeg se sabiramo, a to je svakako snažno društvo i ekonomski prosperitet naše države. Na tom putu zatvormo poglavlja koja nas opterećuju. Riješimo odnose između države i vjerskih zajednica, kako bismo zajednički bez obzira na vjerske, nacionalne i kulturne razlike gradili društvo jednakih mogućnosti za sve. Društvo u kojem su iste šanse svima dostupne i koje će jačati na bogatstvu naših pojedinačnih različitosti”, kazala je ona.

Kako je objasnila, prioritet u radu biće usvajanje Zakona o Skupštini.

“Kako se nikada više ne bi našli u situaciji blokade najvišeg zakonodavnog doma. Zatim usvajanje zakona o Vladi, gdje je prethodni period pokazao janu neophodnost njegovog usvajanja, izmjena kompletnog izbornog zakonodavstva i profesionalizacija DIK kako bismo naredne parlamentarne izbore dočekali spremni i kako bi se oni održali u zaista pravom demokratskom ambijentu. Takođe visoko na ljestvici prioriteta biće donošenje Zakona o porijeklu imovine, popisu stanovništva i drugih bitnih zakona neophodnih za unaprijeđenje funkcionisanja države. Ovaj skupštinski saziv biće snažan partner Vladi u sprovođenju svih reformi, ali i kontrolor svih procesa izvršne vlasti”, poručila je Đurović.

Pročitajte biografiju Danijele Đurović.

Biografija

Danijela Đurović rođena je 27. marta 1973. godine u Kotoru. Osnovnu i dio srednje škole završila je u Herceg Novom, a maturirala je u gradu Peoria, država llinios, SAD.

Zvanje diplomirane inžinjerke menadžmenta stekla je na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, a magistrirala na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici, odsjek biologija i stekla zvanje magistra ekologije i zaštite životne sredine.

Radno iskustvo započela je u firmi „Generalmarket” d.o.o. Beograd na mjestu rukovodioca komercijalne službe u periodu 1996 – 2000. godine. U periodu od 2000. do 2008. godine radi u „Čistoća” d.o.o. Herceg Novi na poslovima strateškog razvoja i unapredjenja sistema kvaliteta menadžmenta, rukovodioca komercijalnog sektora i kao pomoćnica direktora.

Nosilac je svih bitnih projekata i studija iz oblasti zaštite životne sredine kako u preduzeću, tako i na nivou opštine Herceg Novi.

foto rtcg.me

U mandatu 2008 – 2012. godine obavlja poslove menadžerke Opštine Herceg Novi i u periodu 2012 – 2015. godine, kao prva žena bila je predsjednica Skupštine opštine Herceg Novi na toj poziciji u Herceg Novom, Za Potpredsjednicu Opštine Herceg Novi izabrana je 2017, godine i 23. septembra 2020. godine kada postaje poslanica.

Autorka je više naučnih radova iz oblasti zaštite životne sredine i stručna saradnica i konsultantkinja iz oblasti upravljanja otpadom u zemlji i inostranstvu.

Članica je organa Socijalističke narodne partije Crne Gore od 2008 godine, potpredsjednica partije u periodu 2017 – 2021. gođine. Udata je i majka dva sina.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
28.04.2022-17:35 17:35

!973 godiste,a evo je kao da je pojata izgorela na nju,mora da joj bio “tezak zivot”ja sam 1953 godiste i jos uvijek “jezdim”Evropom sa sleperom,sto ce ova docekati kad dodje na moje grane BABA DZANJA garantovano.

dpero
28.04.2022-19:00 19:00

A Joko primitivnii neskolovani joj sef!???

Tara
28.04.2022-21:11 21:11

Pitam se,ako je studirala..da bolje razmislja..zasto je izabrala obu klerofasisticku partiju..mizerno..

Hercegnovi
28.04.2022-21:16 21:16

A trebalo je da ostane da radi u Čistoči ova srpkinja. E tužna moja Crna Gora šta doživje da tobom vladaju Abazović.i ova Đurović

džudović
29.04.2022-01:00 01:00

Nemojte se sprdati i svašta proglašavati naukom i naučnim radom.

RIR
29.04.2022-14:37 14:37

GAGI –LEGENDO !
Da si živ i zdrav !

tivat
02.09.2022-20:15 20:15

Krtoljski novokomponovani centnicki geni joj ne daju da pravo i moderno razmislja.Ako joj je Joko sef pametnome dosta