Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Dabović: Promjene će omogućiti bolju zdravstvenu zaštitu

On je pozvao birače da u nedjelju 9. maja zaokruže broj dva na glasačkom listiću i tako izaberu Evropski tim za Herceg Novi i promjene koje će omogućiti da Novi vrati staru slavu kada je u pitanju zdravstvena zaštita, a po čemu je bio svjetski poznat

Evropski tim za Herceg Novi će konkretnim mjerama povećati kvalitet zdravstvene zaštite i ukupni kvalitet života, a naša opština postaće respektabilni regionalni centar koji će pružati zdravstvene usluge visokog kvaliteta, ocijenio je nosilac liste dr Predrag Dabović, saopšteno je iz ove koalicije.

“Podićićemo nivo dostupnosti i kvaliteta zdravstvenih usluga na primarnom i sekundarnom nivou za sve građane Novog. Nabavkom nedostajuće medicinske aparature kompletiraćemo dijagnostiku u cilju boljeg i kvalitetnijeg liječenja. Skratićemo liste čekanja i proširiti dijapazon dijagnostičkih procedura u skladu sa postojećim stručnim kadrom”, najavljuje on.

Prema njegovim riječima, dalje će se razvijati napredna rješenja i tehnologije koje zdravstvene izazove mogu pretvoriti u šanse.

“U naredne četiri godine razvićemo sistem senzora koji prate različite parametre (temperatura, vlažnost, alergeni, zagađenje, status električne mreže…), a koje koriste i drugi pametni gradovi u cilju razvijanja preventivnih mjera. Podržaćemo rekonstrukciju kritično važnih odjeljenja u Domu zdravlja i bolnicama, i napraviti respektabilni Regionalni centar koji će pružati zdravstvene usluge visokog kvaliteta, a koji građani Herceg Novog zaslužuju “, saopštio je Dabović.

Evropski tim za Herceg Novi, kako je dodao, podržaće edukaciju i školovanje medicinskog osoblja i obezbijediti kvalitetan kadar za budućnost.

“Omogućićemo adekvatan prilaz svim medicinskim ustanovama osobama sa invaliditetom. Kroz učešće u izgradnji stambene zgrade poboljšaćemo kvalitet života zaposlenih u zdravstvu. Svjesni rastućeg problema steriliteta i njegovog snažnog uticaja na buduća demografska kretanja, posebnom mjerom podržaćemo parove koji se odluče na vještačku oplodnju”, najavio je Dabović.

On je pozvao birače da u nedjelju 9. maja zaokruže broj dva na glasačkom listiću i tako izaberu Evropski tim za Herceg Novi i promjene koje će omogućiti da Novi vrati staru slavu kada je u pitanju zdravstvena zaštita, a po čemu je bio svjetski poznat.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve