Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Ćulafić: Prijedlog Bratićke predstavlja klasičan primjer političkog revanšizma

''U ovo tijelo najznačajnije obrazovne ustanove u našoj državi, predloženi su partijski aktivisti stranaka u novoj vlasti, poznati po tome što negiraju crnogorski identitet'', rekao je Ćulafić.

Jučerašnji prijedlog koji je ministarka Vesna Bratić uputila Vladi Crne Gore, u vezi sa smjenom dosadašnjih i imenovanjem novih članova Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore, predstavlja klasičan primjer političkog revanšizma, saopšteno je iz DPS-a.

”U ovo tijelo najznačajnije obrazovne ustanove u našoj državi, predloženi su partijski aktivisti stranaka u novoj vlasti, poznati po tome što negiraju crnogorski identitet. Njihova imena su u javnosti mnogo više prepoznata po političkom aktivizmu u URA i DF, nego po stručnim referencama”, naveo je funkcioner DPS-a i saradnik u nastavi na UCG Stefan Ćulafić.

Kaže da je takvim izborom Upravnog odbora UCG, demonstriran model postavljanja na funkcije partijskih aktivista.

”Ne iznenađuje nas princip odabira kadrova kojim se vodila novopostavljena ministarka i za očekivati je da će nastaviti sa namjerom da njoj blisku, velikosrpsku, ideologiju instalira i u našu najznačajniju visokoškolsku ustanovu. Univerzitet Crne Gore mora očuvati svoju autonomiju, ostati van domašaja partijskih uticaja, i nastaviti da bude institucija koja će promovisati i braniti vrijednosti Crne Gore koje su utemeljene u crnogorskoj istoriji i drušvu”, zaključuje Ćulafić.

Podsjetimo, Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić predložila je juče smjenu postojećeg sastava Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore i predložila da se za članove Upravnog odbora imenuju Budimir Aleksić, Vladimir Božović, Milena Borić, Milijana Novović-Burić i Rajka Glušica.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve