Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Crnogorski obraz: Đukanoviću, pokažite da ste dostojan Crnogorac funkcije koju obavljate

Obraćanje povodom smjene određenog broja ambasadora

NVO Crnogorski obraz javno se obratila predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću povodom smjene određenog broja ambasadora.

“Obraćamo se javno, i Vama, a i javnosti Crne Gore, povodom najavljene smjene određenog broja crnogorskih ambasadora, na čija mjesta planiraju da se postave ili ustoliče ljudi ne dorasli toj funkciji, neki novi apostolčići. Sa punim pravom, dijelimo zabrinutost zdravog zdravomislećeg tkiva Crne Gore, ko će Crnu Goru, predstavljati u tim svjetskim prestonicama. Izbor i postavljenje ambasadora u nekoj svjetskoj metropoli, je ogledalo države iz koje dolazi. Ako ćemo da kulturu, akademsko znanje i zvanje, da zamijenimo kokardom, uzdignutim tri prsta i flašom kakve brlje, onda nek nam je sa srećom, jer to nije ogledalo Crnogoraca/ki, već bi to ličilo na neki putujući karavan ili cirkus”, saopštila je ova NVO.

Podsjećaju da član 95 Ustava jasno kaže da ambasadora samo može opozvati predsjednik Crne Gore.

“Iskoristite to pravo i nemojte opozvati časne ljude, koji svoju Crnu Goru u svjetskim metropolama, predstavljaju časno i dostojanstveno, kako i dolikuje Crnoj Gori, već ih podržati i dati im do znanja, da ih podržava cijela iskrena i kulturna Crna Gora. Moraju, sa istim elanom, nastaviti da se bore za Crnu Goru, da pokazuju njenu demokratičnost, različitost, kulturu, istoriju i tradiciju. Nek još jače promovišu časno crnogorsko ime. Oduprite se pritisku svetosavske buljumente, pokažite da ste dostojan Crnogorac funkcije koju obavljate. Ne dozvolite, da nas u diplomatskim misijama predstavlja mantija, kandilo i krst, Crnu Goru mora predstavljati pamet, kultura, demokratija i patriotizam”, ističe NVO Crnogorski obraz.

Kako su naglasili, ne smijemo dozvoliti da brukaju i ponižavaju Crnu Goru.

“Nije Crna Gora njina prćija, pa da je dijele kako je njima drago, a i nije Crna Gora, šaka zobi, da je pokljuva svaka vrana. Zato, iskoristite pravo koje Vam daje član 95. Ustava RCG i nemojte opozvati te časne ljude, koji časno rade svoj posao i predstavljaju Crnu Goru kako dolikuje. Oduprite se pritisku klerofašističke družine, nijeste sami, podržaće Vas i uz Vas su Crnogorci/ke”, zaključuje ova NVO.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve