Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Crnogorska: “Ako nastavi kako je počeo, Carević neće imati našu podršku”

Kako je saopšteno, predsjedništvo Crnogorske konstatovalo da je Carević u prvih pola godine upravljanja Opštinom "u kontinuitetu pokazivao odsustvo svakog smisla za poštovanje svojih partnera u vladajućoj koaliciji i da je umislio da sa šest odbornika od 33 koliko ih ukupno ima u SO Budva može da vrši 100% vlasti

Predsjedništvo Crnogorske pozvalo je predsjednika Crnogorske u Budvi, Vladimira Bulatovića da sazove Opštinski odbor Crnogorske u Budvi i Predsjedništvo Odbora kako bi se razmotrilo stanje u koaliciji i dalja podrška predsjedniku opštine Marku Batu Careviću.

Koalicioni partneri imaju brojne zamjerke na rad gradonačelnika Budve: Marko Carević

“Na sjednici Predsjedništva koja je održana sinoć zaključeno je da se Budvom danas upravlja tako da se pokazuje elementarno nepoznavanje sadržine zakona o lokalnoj samoupravi, da je Demokratski front ušao u kampanju za izbore koju finansira opštinskim parama i da je partijsko zapošljavanje simpatizera Demokratskog fronta u Budvi prevazišlo rekorde koje je nekad u budvanskoj opštini ostvarila Demokratska partija socijalista”, navedeno je u saopštenju.

Kako je saopšteno, predsjedništvo Crnogorske konstatovalo da je Carević u prvih pola godine upravljanja Opštinom “u kontinuitetu pokazivao odsustvo svakog smisla za poštovanje svojih partnera u vladajućoj koaliciji i da je umislio da sa šest odbornika od 33 koliko ih ukupno ima u SO Budva može da vrši 100% vlasti”.

Crnogorska je zaključila da su to osnovni razlozi zbog kojih budvanski odbor Crnogorske treba da razmotri odnose u vladajućoj koaliciji i posebno svoju podršku predsjedniku opštine.

Carević je, osim problema koje ima sa koalicionim partnerima, u posljednje vrijeme u fokusu javnosti i oko slučaja plaže Ploče. Kako mediji prenose, plaža Ploče čiji je do prošle godine zakupac bio Nebojša Carević, brat gradonačelnika Budve, još nije data u zakup. Plaža Ploče početkom maja radila je bez validne dokumentacije i važećeg ugovora,  što su tada utvrdile i nadležne inspekcije. Međutim, nakon toga, inspekcije nijesu preduzimale ništa drugo. Jednom riječju bezakonje.  

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve