Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Crnogorčić: Vjerujemo da će Marković vratiti povjerenje mladih u pravosuđe

''Imenovanja koja su se desila u prethodnom periodu, veliki su iskorak ka članstvu u EU, koje podržava skoro 80 odsto mladih u Crnoj Gori'', rekla je ona

Nakon pet godina u v.d. mandatu, juče je konačno izabran vrhovni državni tužilac u punom mandatu i time deblokirana ova, za društvo važna, institucija. Rekordna podrška od 75 odsto poslanika u Skupštini, koji su glasali za novog VDT-a, dokaz je dobre saradnje opozicije i vlasti koju predvodi Pokret Evropa sad, u pitanjima od društvenog značaja. Novi saziv Skupštine nastavlja da dokazuje da je spreman za sprovođenje reformi, saopštila je potpredsjednica omladinske organizacije PES – Mladih Evrope Tamara Crnogorčić.

“Imenovanjem Milorada Markovića za novog VDT-a izvršena je i konačna deblokada pravosuđa. Široki konsenzus partija dokazao je da su zajednički spoljnopolitički interesi bitniji od partijskih. Imenovanja koja su se desila u prethodnom periodu, veliki su iskorak ka članstvu u EU, koje podržava skoro 80 odsto mladih u Crnoj Gori”, rekla je ona.

Prema njenim riječima čvrsto vjerujemo da će imenovanje gospodina Markovića, koje slijedi nakon brojnih hapšenja bivših visokih funkcionera, dodatno vratiti povjerenje građana, a prije svega mladih, u pravosuđe.

“Uvjereni smo da će novi VDT, zajedno sa GST-om, odgovoriti spremno na sve izazove koji mu predstoje i dati ključan doprinos konačnom uspostavljanju vladavine prava u našem društvu. Pravda ne smije da bude floskula, već temelj bolje Crne Gore svih nas”, zaključila je Crnogorčić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Morales
28.01.2024-19:27 19:27

Evo da pečatiramo .Ako sam ušta vjerova u ljepotice svakako . Naravno da hoče opravdat itd svakako , bezbeli a neče mašit. Jedino . Samo . Uf . Ono , ono da je konkurs izigran .E a to ne može kod moralnog čovijeka . A mlad je . Ako , nije mu kasno.