Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora može računati na snažnu podršku Mađarske

U saopštenju se navodi da je Mandić pozdravio izuzetan doprinos Mađarske tokom pregovaračkog procesa, apostrofirajući važnost integracije cijelog regiona u evropske strukture

Uz visoke ocjene međudržavnih odnosa, predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić je tokom razgovora sa Laslom Koverom, predsjednikom Parlamenta Mađarske iskazao zahvalnost na kontinuiranoj podršci Mađarske evropskoj budućnosti naše zemlje. Evropska perspektiva Crne Gore i regiona bila je glavna tema razgovora dvojice zvaničnika, uz obostranu saglasnost da je stabilnost Zapadnog Balkana od posebnog značaja za EU, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

U saopštenju se navodi da je Mandić pozdravio izuzetan doprinos Mađarske tokom pregovaračkog procesa, apostrofirajući važnost integracije cijelog regiona u evropske strukture.

“U tom kontekstu, on je naglasio da je od veoma velikog značaja činjenica da je Mađarska tokom predstojećeg predsjedavanja Savjetu EU u drugoj polovini 2024. godine kao jedan od prioriteta definisala politiku proširenja”, kaže se u saopštenju.

Kover je poručio da kao i tokom prethodnih procesa i u budućnosti Crna Gora može računati na snažnu podršku njegove zemlje.

“On je potvrdio prijateljsku pomoć Crnoj Gori, ističući da je današnja Konferencija prilika za intenziviranje parlamentarnih kontakata. Predsjednik Kover je poslao poruke ohrabrenja Crnoj Gori, uz naglasak da će tokom predsjedavanja Savjetu EU njegova zemlja aktivno doprinijeti procesu pristupanja, što je jedan od nacionalnih i strateških ciljeva Mađarske. Tokom razgovora je ocijenjeno da dvije države imaju izuzetno plodnu i kvalitetnu saradnju, čemu posebno doprinosi frekventan dijalog između parlamenata dvije prijateljske zemlje”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
17.11.2023-17:43 17:43

DVA BRATA, KA JAJE JAJETU! ZAJEDNIČKI ODLUČNO U UNIŠTENJE CRNE GORE, CRNOGORKI I CRNOGORACA! OPREM DOBRO RAJO, PONOSNA SRPSKA KOLENICO!