Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Čović: Do boljeg života kroz razvoj privatnog biznisa

On je saopštio da je Crna Gora jedna od rijetkih država koja gotovo nikako ne koristi međunarodne fondove, kako za razvoj privrede, tako i poljoprivrede

Bar svojim geografskim položajem i mogućnostima koje mu on daje zaslužuje da bude grad ekonomskog prosperiteta”, saopštio je kandidat za odbornika na listi SD-a – “Novo vrijeme za Bar”, ugledni barski privrednik, Nedeljko Lale Čović.

On je kazao da se do boljeg životnog standarda dolazi razvojem privatnog biznisa, porodičnih firmi koje u što skorijoj budućnosti trebaju da predstavljaju nosioce privrednog razvoja Bara.

“Da bi se sve to ostvarilo, nova lokalna samouprava mora stvoriti povoljan privredni ambijent za osnivanje i funkcionisanje upravo ove vrste privatnih firmi. Socijaldemokrate će, kao dio nove lokalne vlasti, u sklopu Sekretarijata za privredu, inicirati otvaranje Kancelarije za poljoprivredu kako bismo svim stanovnicima barske opštine, sa posebnim akcentom na područje oko Skadarskog jezera i Krajine, obezbijedili adekvatne uslove za razvoj porodičnih gazdinstava, a čime bismo veći dio hrane za potrebe, kako Baranki i Barana, tako i turističke privrede, proizvodili unutar svoje kuće, opštine Bar. Sve to potkrepljujemo i trenutnom situacijom kada se brojne države, a među njima i Crna Gora, usljed ekstrernih faktora suočavaju sa nestašicom pojedinih namirnica i njihovim visokim cijenama”, rekao je Čović.

On je saopštio da je Crna Gora jedna od rijetkih država koja gotovo nikako ne koristi međunarodne fondove, kako za razvoj privrede, tako i poljoprivrede.

“To treba, u što većoj mjeri, da kreće upravo sa lokalnog nivoa, od strane lokalnih samouprava. Stoga će Socijaldemokrate insistirati da nova lokalna vlast povede daleko više računa upravo o ovom segmentu razvoja barske privrede. Bar je grad brojnih potencijala, a jedan od njih je svakako potencijal za razvoj privatnog preduzetništva. Naš grad ima sve uslove da u njenu žive, rade i stvaraju uspješni preduzetnici i malo je potrebno da to zaista tako i bude. Kroz navedene mjere, to možemo postići. Bogat Bar znači i bogate Baranke i Barane, a preduslov za to jeste podrška našim sugrađanima da razviju sopstveni, uspješan biznis”, zaključio je Čović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve