Četvrtak, 9 Maja, 2024
Rubrika:

Član Predsjedništva Demokrata: Pravdate li se onima koji vas tjeraju da na ulici dušu ostavite od suzavca dok oni u restoranu dušu ostavljaju nad koljenicama?

Kome se pravdate? Onima koji su od srBske profesije i samo od poslaničke plate zaradili više nego što vi možete pa da živite 100 života?, upitao je visoki funkcioner Demokrata

Član Predsjedništva Demokrata i potpredsjednik opštine Danilovgrad Duško Stijepović oštro se na svom Fejsbuk profilu obratio građanima povodom kampanje koja je pokrenuta zbog odluke da buduća Vlada bude formirana bez predstavnika Za budućnost Crne Gore.

Stijepović je na svom profilu napisao Samo vas pitam: Pravdate li se onima koji vas tjeraju da na ulici dušu ostavite od suzavca dok oni u obližnjem restoranu dušu ostavljaju nad koljenicom? Jasno je da Stijepović aludira na jednog od lidera ZBCG Andriju Mandića koji je nakon protesta 2015. godine otišao u restoran.

Prenosimo u cjelosti objavu Duška Stijepovića

Koleginice i kolege, drugarice i drugovi, dragi ljudi,

Kome se pravdate zbog nečega što nam, usput budi rečeno, nije niti može biti odgovornost? Pitam: kome se pravdate?

Onima koji su od “srBske” profesije i samo od poslaničke plate zaradili više nego što vi možete pa da živite 100 života?

Onima koji su ispod banka sa Đukanovićem igrali najmanje 20 godina dok su vas pujdali u stilu “još deset minuta i ne odgovaramo za posljedice” da gutate suzavac makar dva puta godišnje?

Onima koji su, osim srpstva, zloupotrebljavali i Mitropoliju i litije za njihove prizemne i patetične političke poene, kako bi mogli da se nakon izbora pozicioniraju i što bolje najedu po dubini? Onima kojima ni to nije sveto i koje je blaženopočivši mitropolit Amfilohije prozreo, pa su morali da pred smrt galame na njega? Onima koji su se prije izbora 2020. pošenuli na posljednje mjesto na Listi, jer su bili svjesni svoje popularnosti i predosjetili kako bi prošli, a koji su od prvog dana rušili 42. vladu?

Onima koji su se u 43. vladi koju je DPS izabrao namirili uzduž i poprijeko, i po dubini, i po visini, i po širini, i po debljini, pa su kao “bele lale” ćutali i na njeno formiranje i na to što su bilo koga ko bi imao bilo kakve veze sa Demokratama mrškali kao posljednju tranju i bez posla ostavljali (uz ostavljanje par pojedinaca radi zakletve – da se kaže da nema revanšizma)?

Bez svakoga, pravdate li se onima koji Srbe u Crnoj Gori, koji su svoji na svome, pokušavaju da decenijama predstave kao nekakve uvezene Srbe iz Užica ili Zaječara (prim.novinara predsjednik SO Danilovgrad Velimir Đoković je porijeklom iz Zaječara), olakšavajući tako Đukanoviću svoj naum da se obračuna sa svojim “nepoželjnim građanima”?

Nemojte mi reći da se pravdate onima koji danas kažu da je Milo neprijatelj svakog poštenog Srbina, a sjutra u duelu (za potrebe kampanje i nabacivanja jagnjeće kože) kako Milo nije njihov neprijatelj?!?

Pravdate li se onima koji svaki put pošteni i časni narod koji ih još uvijek nije “provalio” prvo napale kao mlade majmune i izvedu na ulicu da se perčinaju sa policijom dok oni krkaju u obližnjem restoranu? Onima koji vas natjeraju da na ulicama dušu ostavite od suzavca dok oni dušu ostavljaju nad koljenicom?

Pravdate li se onima koji pođu u američku ambasadu i snishodljivo pričaju da su za NATO, a onda vama po medijima pričaju da su protiv i da su svi drugi izdajnici jer, jelte, oni “idu u ambasade, a mi samo u rusku”? Plač – svega mi!

Moglo bi ovako do sjutra, jer skoro svaki dan nas podsjećaju kako su “dosljedni”, no aj često ćutimo zbog mira u kući, a daleko od toga da im ne umijemo odgovoriti. Zato ih onda tek na svaki 100. napad utulimo, kad stvarno presmrde više sa njihovim principima i dosljednošću, kao da smo svi mi pali na mozak i ne sjećamo se kako su 20 godina igrali sa (kako su ga zvali) ”Đukajem” – fino ”Đukaju”, a boga mi fino i njima, ljepota božija. Iś, još da je potrajalo, al jbg. Cvrc!

Na kraju, pravdate li se onima koji su 2016. godine htjeli da Ibrahimoviću daju mjesto premijera, a “Bošnjacima” svu Vladu? I, najzad, pravdate li onima koji, u slučaju da oni uđu u vladu sa “Bošnjacima”, za sebe kažu da su “pomiritelji i veliki ljudi i hrišćani koji su spremni da oproste i da im daju vrijeme da se promijene”, a ako neko drugi, bez njih, tvori tu istu vladu sa manjinama – e, onda su to izdajnici.

A neće da može. Znamo mi da ste vi pekli “kurvarski zanat” vrlo dugo i da ste penziju dočekali tako što ste nam se sa mozgom sprdali, ali zajebite malo – davno ste pročitani. Ne kao Čitanka, nego kao Bukvar.

Ovaj niži momak sa slike je veći čovjek od svih vas nazovi lidera zajedno, pa taman da se svi jedni drugima na ramena poperite.

P. S. Ovaj visoki sa slike samo vadi prosjek – u visini. 😁

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
nenad_mne
29.08.2023-18:29 18:29

Leleeeeee ovi imaju obraza da pričaju o suzavcu!?

Nikk
29.08.2023-23:47 23:47

Generalno naša politička scena je jedna ogromna kanalizacija prepuna

Bajo
30.08.2023-00:07 00:07

Je li ono ovaj niski , utekao u koronu kad je bio Belveder ? Kad ga prije neku gidinu u Bgd pitahu koji jezikom govori a on – crvc gevezen. Nema sile da smije reci. Pa ga pitaju kojoj Crkvi pripada a o – crvc gevezen. Mucni pa naokolo . Pa ga pitaju da li je Srbin ili Crnogorac a on kaze – jesam. A prije neki dan na ista pitanja kao iz topa 1 . Srpski jezik 2 .MCP SPC 3 . Moze taj da bude sta hoce samo mu ne diraj fotelju. Pi