Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Cikotić: Žao nam je što Abazović postaje Mandićeva Ana Brnabić

''Umjesto da sa pozicije vlasti osude gnusne uvrede prema Miljani Krivokapić koje dolaze iz kruga njihovih novih potencijalnih političkih pristalica, iz URA-e optužiše nas u SDP za nacionalizam. Da nije tužno, da ne kažemo jadno, bilo bi smiješno''

Umjesto da sa pozicije vlasti osude gnusne uvrede prema Miljani Krivokapić koje dolaze iz kruga njihovih novih potencijalnih političkih pristalica, iz URA-e optužiše nas u SDP za nacionalizam. Da nije tužno, da ne kažemo jadno, bilo bi smiješno, saopštila je predsjednica Foruma mladih SDP, Amina Cikotić.

Ona je odgovorila na reagovanje URE u kome se navodi da SDP ima najmanju moralnu dimenziju na cijelom političkom nebu. 

”Da li je to URA došla u fazu kada više ne smije ni da pomisli da osudi kleronacionalističke performanse svojih koalicionih partnera, nego se čak istima mora dodvoravati, kao nedavno u izbornoj kampanji kada je njihova nositeljka nikšićke liste negirala genocid u Srebrenici? Pitanje je više retoričko budući da je odgovor prilično jasan”, kazala je Cikotić.

Ističe da se podrška ekstremne desnice u slučaju URE mora nečim platiti.

”Za kolege iz URA je izgleda najjeftinije da to plate svojim programskim principima, a javnosti je poznato da su taj put od građanske partije do šegrta velikosrpskom nacionalizmu, već prije njih neki prešli. I naravno u međuvremenu nestali sa političke scene.

Pripisivati nekome imaginarni nacionalizam, a pri tom ćutati na ovakve gnusne uvrede i na nacionalizam njihovih koalicionih partnera koji je 90-ih odnio 100 hiljada žrtava a par miliona raselio, može samo neko kome je ostrašćenost, frustracija i vlastoljublje pojelo elementarnu logiku i zdrav razum”, poručuje Cikotić.

Ona je podsjetila da URA iz SDP-a ima punu podršku i poručuje da hapse svakoga ko se ogriješio o zakon.

”Neka ne zaborave nikoga iz bivše vlasti, ali neka se osvrnu malo i oko sebe, budući da ima milionera i u njihovom najbližem medijsko-tajkunskom okruženju. A neka malo objasne javnosti i kako su “njihovi” milioneri to bogatstvo stekli u jednoj, kako sami kažu, diktaturi – bilo bi to više nego interesantno čuti.

SDP jedino može da iskaže žaljenje što je kolege iz URA ponijela atmosfera ili, kako bi neko rekao, “minut slave”, pa umjesto u građanskim partijama saveznike vide u ekstremnoj nacionalističkoj desnici. Žao nam je i što je Dritan Abazović postao Mandićeva Ana Brnabić”, rekla je Cikotić.

Ona smatra da ne čudi što se URI izborna lista za Nikšić koju su objavili juče, “već danas počela osipati”.

”Do 14.marta ima vremena da spane na nositeljku”, zaključuje Cikotić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
KUCA
05.02.2021-11:50 11:50

Amina Zelimo ti svako dobro I srecu vjeruj da si danas prozivanjem URA -ABAZOVICA podigla svoju cast ne samo kod CRNOGORACA nego OKRUZENJU i EVROPI -USA! cijelom Crnogorskom DRUSTVU dala si snagu da se moramo borit sa ovim ZLOM URA koje nas zadesilo!!