Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Cikotić: Vlast se preko policije još jednom obračunava sa građanima

Ocjenjuje da pozivi građanima iz Uprave policije, predstavljaju nastavak scenarija od 5. septembra

Privođenje i maltretiranje građana učesnika protestnih skupova je klasičan vid političko-policijskog obračuna ove vlasti sa političkim oponentima, usmjerenog na zastrašivanje građana i opstrukciju opozicionog djelovanja, saopštila je portparolka Socijaldemokratske partije (SDP) Amina Cikotić.

“Umjesto da se pozabave sa ogromnim propustima u radu, očiglednim prekoračenjem ovlašćenja i prekomjerne upotrebe sile tokom dešavanja na Cetinju 5. septembra, vlast se preko policije još jednom obračunava sa građanima”, poručila je Cikotić.

Ocjenjuje da pozivi građanima iz Uprave policije, predstavljaju nastavak scenarija od 5. septembra.

“Nakon što su ih častili suzavcima, šok bombama, gumenim mecima, nakon što su hemijski kontaminirali čitav jedna grad, ovih dana ih pozivaju u policijske stanice sa komičnim obrazloženjima i prekršajnim nalozima”, pojasnila je Cikotić.

I naravno, kako dodaje, “licemjerju vlasti” nikada kraja.

“Dritan Abazović, kao glavni protagonista napada na građane, juče se navodno izvinjava Cetinju i građanima dok se u isto vrijeme odigrava ova operacija policijskog zastrašivanja i novog ponižavanja. Pozivamo vlast da odmah zaustavi ove očigledne policijske pritiske jer će u suprotnom morati da pritvara i vodi postupke protiv većine građana Crne Gore, koji neće nijemo posmatrati iživljavanje nad slobodnim ljudima i građanskom Crnom Gorom”, zaključila je Cikotić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve