Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Čestitke Bečiću od predsjednika Senata Parlamenta Češke i Nacionalnog savjeta Slovačke

Bečić je zahvaljujući na upućenoj čestitki istakao da je Slovačka Republika dokazani prijatelj Crne Gore, što se potvrđuje kroz snažnu i kontinuiranu političku i ekspertsku podršku koju pruža našoj državi na putu evropskih integracija

Predsjednici Senata Parlamenta Češke Republike i Nacionalnog savjeta Slovačke Republike uputili su Aleksi Bečiću čestitke povodom izbora za predsjednika Skupštine Crne Gore.

Aleksa Bečić

Predsjednik Senata Parlamenta Češke Republike Miloš Vistrčil (Miloš Vystrčil) u čestitki je istakao da se izuzetni međusobni odnosi Crne Gore i Češke Republike zasnivaju na zajedničkim vrijednostima, demokratskim principima i poštovanju ljudskih prava, te dodao da se oni snažno odražavaju uglavnom u poslovanju, kulturi i turizmu.

“Uvjeren sam da će se odnosi između naših zakonodavnih tijela i dalje razvijati u prijateljskom duhu“, naveo je Vistrčil u čestitki.

Bečić u odgovoru navodi da je prijateljstvo Crne Gore i Češke tradicionalno na visokom nivou, kao i da je zajednička težnja da nakon NATO partnerstva dvije zemlje uskoro budu za istim stolom kao dio evropske porodice naroda.

“Crna Gora izuzetno cijeni podršku koju dobija od strane zvaničnog Praga na planu dostizanja svojih strateških vanjsko-političkih ciljeva. Čvrsto vjerujem da će kvalitetan dijalog i redovna komunikacija na svakom planu, posebno na parlamentarnom nivou, koju održavamo već dugi niz godina, poslužiti kao temelj novih, obostrano korisnih ekonomskih, kulturnih i sveukupnih društvenih odnosa“, istakao je Bečić u odgovoru.

Predsjednik Nacionalnog savjeta Slovačke Republike Boris Kolar (Boris Kollár) predsjedniku Bečiću je u obavljanju zahtjevne i odgovorne funkcije poželio uspjeh, ističući da je svjestan da parlamentarna saradnja daje značajan doprinos produbljivanju tradicionalnih, prijateljskih i uzajamnih odnosa između dvije zemlje.

“Ovom prilikom želim da Vas uvjerim o stalnoj podršci Slovačke Republike u ispunjavanju evrointegracionih ambicija Vaše zemlje i da Vam poželim puno snage i entuzijazma u reformskim naporima. Zadatak parlamenta je sa tog pogleda izuzetno bitan i nezamjenljiv“, poručio je Kolar u čestitki.

Bečić je zahvaljujući na upućenoj čestitki istakao da je Slovačka Republika dokazani prijatelj Crne Gore, što se potvrđuje kroz snažnu i kontinuiranu političku i ekspertsku podršku koju pruža našoj državi na putu evropskih integracija.

“Zahvalni smo i na značajnom doprinosu Slovačke prilikom našeg sticanja NATO članstva, te nas raduje što smo na ovaj način formalizovali partnerske odnose. Izražavam jasnu spremnost da se naša dobra parlamentarna saradnja nastavi i dalje produbi tokom novog saziva Skupštine Crne Gore“, naveo je Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve