Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

CeMI: Izjava Milovića je zapaljiva sa ciljem da dodatno polarizuje i radikalizuje crnogorsko društvo

Pozivaju pokret Evropa Sad da snažno osudi izjavu svog predstavnika i člana Predsjedništva, i uputi izvinjenje građanima/kama Cetinja, kao i crnogorskoj javnosti

Centar za monitoring i istraživanje – CeMI osuđuje izjavu Andreja Milovića, datu za TV Dan u svojstvu visokog predstavnika Pokret Evropa sad, o potrebi „dekontaminacije Cetinja“.

“Osim što je neozbiljna i nedostojna za bilo koju ličnost koja pledira da zastupa javni interes i obavlja najviše državne funkcije, ova izjava je zapaljiva i data sa ciljem da dodatno polarizuje i radikalizuje crnogorsko društvo. Dodatno, suprotna je svim demokratskim načelima i evropskim principima koje ova partija deklarativno zastupa u javnosti”, naveo je CeMI na Facebooku.

Pozivaju pokret Evropa Sad da snažno osudi izjavu svog predstavnika i člana Predsjedništva, i uputi izvinjenje građanima/kama Cetinja, kao i crnogorskoj javnosti.

“Političari, kao kreatori opšteg društvenog i političkog diskursa, moraju biti primjer za društvo i imati svijest o potencijalnim posljedicama koje njihove neprimjerene izjave mogu uzrokovati”, ističe CeMI.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve