Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

CDT: MUP da pokrene postupak za sve predsjedničke kandidate za koje se sumnja da imaju dvojno državljanstvo

''Još jednom pozivamo MUP Crne Gore da, u skladu sa članom 24 Zakona o crnogorskom državljanstvu, pokrene odgovarajući postupak za sve predsjedničke kandidate za koje se sumnja da imaju nezakonito dvojno državljanstvo''

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) pozvao je Ministartsvo unutrašnjih poslova da pokrene postupak za sve predsjedničke kandidate za koje postoji sumnja da imaju dvojno državljanstvo.

”Još jednom pozivamo MUP Crne Gore da, u skladu sa članom 24 Zakona o crnogorskom državljanstvu, pokrene odgovarajući postupak za sve predsjedničke kandidate za koje se sumnja da imaju nezakonito dvojno državljanstvo”, poručuju iz CDT-a na Tviteru.

Zakon o crnogorskom državljanstvu, podsjećamo, predviđa da je MUP nadležan da kroz postupak utvrdi kad je i na koji način punoljetnom građaninu donijeto rješenje o prijemu u državljanstvo. Crnogorsko državljanstvo gubi se po sili zakona ako je, između ostalog, lice dobrovoljno steklo državljanstvo druge države, te ako se utvrdi da je rješenje o prijemu u crnogorsko državljanstvo donijeto na osnovu lažne izjave ili namjernog prikrivanja činjenica.

Nakon što je MUP Srbije potvrdio da lider Pokreta “Evropa sad” Milojko Spajić ima prebivalište u Srbiji, Pobjeda je objavila i dokumenat koji potvrđuje da Spajić ima i srpski pasoš.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve