Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Carević optužuje: Radović onemogućio izglasavanje važnih odluka

Carević smatra da je Radović sedmu sjednicu SO, koja je trebalo da bude održana 28. decembra, odložio nepropisno, pozivajući se na član Poslovnika koji se odnosi na učešće NVO, što nema nikakve veze sa održavanjem sjednice

Predsjednik opštine Budva Marko Bato Carević zatražio je od predsjednika Skupštine opštine SO Budva Krsta Radovića da po hitnom postupku sazove sjednicu SO, prenose Dnevne novine.

On smatra da je Radović sedmu sjednicu SO, koja je trebalo da bude održana 28. decembra, odložio nepropisno, pozivajući se na član Poslovnika koji se odnosi na učešće NVO, što nema nikakve veze sa održavanjem sjednice.

”Suprotno članu 61 Poslovnika o radu Skupštine Opštine Budva kojim je definisano da je na početku sjednice potrebno utvrditi da li su ispunjeni uslovi za rad, pa nakon utvrđenog činjeničnog stanja odložiti sjednicu ukoliko su se stekli uslovi za to, Vi ste odlučili da odložite 7. sjednicu SO Budva ne čekajući početak iste, čime ste napravili procesni propust u smislu citirane odredbe”, naveo je Carević u zahtjevu Radoviću.

On smatra da je Radović nepropisno naveo član 125 Poslovnika o radu SO, kojim je definisano učešće NVO sektora u rad sjednice Skupštine, a koji član nema nikakve veze sa neodržavanjem sjednice.

”S obzirom na to da na Kolegijumu niste iznijeli problematiku u vezi sa nedostavljanjem materijala za Program rada Skupštine, smatram da se nisu stekli uslovi da iz ovog razloga dođe do odlaganja sjednice, posebno ne jer me prethodno niste obvijestili o problematici po ovom pitanju”, kazao je Carević.

Radović je na ovaj način, smatra Carević, onemogućio izglasavanje niza važnih odluka, a između ostalog i Odluke o budžetu, kao i Programa investicionih aktivnosti i uređenja prostora.

Napominjući važnost Odluke o budžetu, koja je neophodna za nesmetano funkcionisanje organa i službi lokalne samouprave, a koja nije izglasana i već se pristupilo privremenom finansiranju, Carević je pozvao Radovića da sazove hitnu sjednicu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lovcen
20.01.2021-19:55 19:55

Hit- DANA video-Carevic-KAMIONDZIJA i Radovic-KUVAR slavili-badnji-dan-uz-cetnicke-pjesme/