Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Bugajski: Politika smirivanja nije uspjela sa Putinom, neće ni sa Vučićem

''Jedino rješenje za stabilizaciju je jačanje nezavisnosti i samoodbrana Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Kosova i snažano pritezanje Beograda – diplomatsko i ekonomsko – radi odvraćanja od oružanih sukoba''

Bajdenova administracija i dalje veruje da se režim u Beogradu može namamiti da podrži prozapadni kurs. Međutim, svakim danom je sve više dokaza da takav pristup jednostavno daje zeleno svijetlo za još agresivniju agendu srpskog ekspanzionizma – rekao je za Antenu M viši saradnik Džejmstaun fondacije iz Vašingtona Januš Bugajski komentarišući to što je specijalni izaslanik za Balkan američkog Stejt Departmenta Gabrijel Eskobar primio u Vašingtonu bivšeg ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića.

Bivši ambasador Božović proglašan je još u novembru 2020. personom non grata u Crnoj Gori, a početkom oktobra mu je uskraćen boravak i zabranjen ulazak u zemlju.

Bugajski ocjenjuje da “politika smirivanja nije uspjela sa (Vladimirom) Putinom, neće ni sa (Aleksandrom) Vučićem”.

”Jedino rješenje za stabilizaciju je jačanje nezavisnosti i samoodbrana Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Kosova i snažano pritezanje Beograda – diplomatsko i ekonomsko – radi odvraćanja od oružanih sukoba”, smatra on.

Iz Ambasade SAD-a u Podgorici nije, do objavljivanja teksta, stigao odgovor na zahtjev Antene M za komentar o susretu, sa pitanjem kakvu poruku američka admnistracija šalje Crnoj Gori.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve