Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

BS predložila amandmane: Više sredstava za ski centar Hajla-Štedim, izgradnja škola u Rožajama i na Karabuškom polju, kao i Doma starih u Plavu

Cilj predloženih amandmana je da se krene u rješavanje potreba građana, ali i da se ubrza realizacija započetih projekata

Poslanici Bošnjačke stranke podnijeli su amandmane na Predlog Zakona o budžetu za 2022. godinu.

Cilj predloženih amandmana je da se krene u rješavanje potreba građana, ali i da se ubrza realizacija započetih projekata.

„Prvim amandmanom traženo je 2.500.000 eura više sredstava za Ski centar na lokalitetu „Hajla“. Sredstva koja su tražena, odnose se na Izradu glavnog projekta i izgradnju Bazne stanice po principu projektuj i izgradi na lokalitetu ski centra „Hajla – Štedim“ u Rožajama. Od strane Uprave javnih radova izrađen je idejni projekat na osnovu kojeg treba odraditi Glavni projekat i izgraditi objekat. Procijenjena vrijednost radova je 4.5 miliona eura“, saopšteno je iz te političke partije.

Drugim amandmanom, traženo je 550.000 eura za eksproprijaciju zemljišta, radi potrebe izgradnje III osnovne škole u opštini Rožaje. Za osnovnu školu u Rožajama, urađen je glavni projekat i revizija projekta i neophodno je izvršiti eksproprijaciju zemljišta na lokalitetu parcele Hodžići – Gornji Ibar. Nakon završetka eksproprijacije stvorili bi se uslovi za početak radova na izgradnji osnovne škole, gdje je vrijednost radova procijenjena na 5.5 miliona eura.

„Trećim amandmanom, traženo je 300.000 eura za eksproprijaciju zemljišta radi potrebe izgradnje osnovne škole u „Karabuškom polju“ opština Tuzi. Za osnovnu školu na „Karabuškom polju“ sredstva bi se koristila za sprovođenje Javnog konkursa za izbor urbanističko-arhitektonskog rješenja, izradu i reviziju tehničke dokumentacije, troškove ekproprijacije i izvođenje radova. Objekat se sufinansira iz sredstava EIB-a. Ukupna vrijednost investicije iznosi 3.000.000 eura“, dodaje se u saopštenju.

Takođe, poslanici BS su predložili amandman u kojem se traži pola miliona eura za početak radova I faze izgradnje Doma starih u Plavu. Za ovaj projekat, projektna dokumentacija postoji, otkupljeno je zemljište i izvršene sve radnje koje prethode otpočinjanju građevinskih radova. Ukupna investicija za I fazu iznosi 2.314.049 eura.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve