Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

BS: Porodice žrtava ratnog zločina u Štrpcima ponovo diskriminisane

Iz Bošnjačke stranke najavili da će pokrenuti proceduru da i oni dobiju status civilnih žrtava rata

Posljednje izmjene i dopune Zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti, koje je usvojila Skupština Crne Gore, a koje ne obuhvataju porodice žrtava ratnog zločina u Štrpcima, ali i zločina u Bukovici i Kaluđerskom Lazu, diskriminatorne su – saopšteno je Bošnjačke stranke (BS).

Iz kluba poslanika Bošnjačke stranke je najavljeno da će pokrenuti komunikaciju sa udruženjem porodica žrtava i Ministarstvom rada i socijalnog staranja i naći najbolji model, kako bi se ispravila nepravda prema ovim porodicama.

”Odlukom 41 poslanika Skupštine Crne Gore štrbačke žrtve stavljaju se u diskriminatoran položaj. Svi ljudi i sve žrtve ratnih zločina nose tešku bol, bez obzira na vjeru i naciju. Rezolucija o zločinu u Štrpcima, koju su inicirale porodice žrtava, čeka da dođe na red za skupštinsku raspravu već godinu dana, od maja 2022. godine. U predlogu te Rezolucije se navodi da „Skupština Crne Gore poziva Vladu Crne Gore da nađe pravni mehanizam za dodjeljivanje statusa civilnih žrtava rata porodicama otetih, kao izraz solidarnosti i moralne podrške“”, naveli su u saopštenju.

Iz BS poručuju da će kroz svoje djelovanje inicirati da se što je prije moguće ispravi nepravda prema porodicama ratnog zločinca u Štrpcima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve