Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

BS: Ozbiljno shvatiti poruke zvaničnog Brisela, Crna Gora mora ostati na kursu EU integracija

''Zabrinjava činjenica da već treću godinu uzastopno nema napretka u pregovorima, što mora biti jasan signal dodatne posvećenosti ispunjavanju mjerila i zatvaranju poglavlja'', navodi BS

Najnoviji izvještaj Evropske komisije o napretku, realan je prikaz stanja u državi, sa jasnim i konkretnim porukama koje prije svega Vlada i Skupština treba ozbiljno da shvate, kako bi Crna Gora čvrsto ostala ma kursu EU integracija, saopštila je Bošnjačka stranka.

“Zabrinjava činjenica da već treću godinu uzastopno nema napretka u pregovorima, što mora biti jasan signal dodatne posvećenosti ispunjavanju mjerila i zatvaranju poglavlja”, navodi BS.

Uprkos stagnaciji na EU putu, uvjereni su da Crna Gora još uvijek ima istorijsku šansu da postane prva naredna članica EU.

“Vjerujemo da uz podršku naših međunarodnih partnera možemo doći do konzesusa oko najvažnihih pitanja, jer za nas članstvo u EU nema alternativu”, ističe BS.

Bošnjačka stranka, kao članica Evropske narodne partije (EPP) će biti partner u ostvarivanju ovih ciljeva, jer je riječ o programskim odrednicama naše stranke.

“Mi ćemo, kao i do sada, pružati snažnu podršku demokratskoj tranziciji, integracijama, usvajanju standarda i snaženju institucija vladavine prava”, poručuje BS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve