Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

BS: Bestidni napadi Kovačevića na reisa Fejzića, fašizmom i mržnjom kontaminira Crnu Goru

Problem je, dodaju, što su oni koji zastupaju ovu politiku predsjednici Opština u Crnoj Gori i što svojim fašizmom i mržnjom kontaminiraju Crnu Goru

Najoštrije osuđujemo bestidne napade predsjednika Opštine Nikšić i pjevača pjesama fašističkog sadržaja, čovjeka koji se ponosi time što je četnik, na uvaženog reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifata ef. Fejzića i njegovo povezivanje sa događajima sa kojima on nema apsolutno nikakve veze niti ih je ikada podržao, saopšteno je iz Bošnjačke stranke BS.

“Jasno je da se radi o još jednom izlivu mržnje prema Islamu i muslimanima u Crnoj Gori, uobičajenoj za Marka Kovačevića, političku grupaciju i ideološki krug iz kojeg dolazi, jer se radi o istoj onoj političkoj ideologiji koja se od viška muslimana oslobađala prvo dehumanizacijom, a zatim etničkim čišćenjima, masovnim zločinima i genocidima”, saopštili su iz BS.

Problem je, dodaju, što su oni koji zastupaju ovu politiku predsjednici Opština u Crnoj Gori i što svojim fašizmom i mržnjom kontaminiraju Crnu Goru.

“Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori je prvi među muslimanima i napad na njegov integritet i njeovu čast predatavlja napad na sve muslimane u Crnoj Gori. Zato pozivamo tužilaštvo da hitno reaguje i ispita da li u izjavama i postupcima Marka Kovačevića ima elemenata krivičnog djela izazivanje vjerske, rasne i etničke mržnje”, kažu u BS-u.

Iz te partije pozivaju da se provjeri istinitost navoda Kovačevića da su strukture bliske uvaženom reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću učestvovale u događajima o kojima govori.

“Takođe, pozivamo političke subjekte koji su dio vladajuće koalicije u Nikšiću, da se jasno izjasne da li podržavaju stavove Kovačevića”, zaključuju u BS-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Natasa
15.01.2023-23:01 23:01

Nedaj boze da ove splacine Sadasnje Cetnike sude MUSLIMANIMA-ALBANCIMA  vjeruj da bi u CG  bio slucaj -DRAZE-DJURISICA – Pavino Polje ( SEHOVICI ) a vjeruj da su ove Izdajice muslimanske opasnije od ovih Krvolocnika Cetnickih jer su im oni dali odrijesene ruke i podrsku da se ovako ponasaju !!!

Okrim
16.01.2023-06:10 06:10

Licemjerno BS. Osuđujete one sa kojima sjedite u Vladi. Najbolja, najiskrenija vaša odbrana gospodina Fejzića je vaš izlazak iz Vlade.