Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Brajović: Vlada nema podršku, a Parlament blokiran u nedostatku kvoruma

''Svjedoci smo iznenadnog približavanja DF-a i Demokrata, nakon najgorih uvreda koje su jedni za druge izgovorili i napisali. Pitanje je što će učiniti URA i da li će oni i dalje biti saučesnik u uništavanju Crne Gore, ili će konačno prelomiti i uraditi ono što su još davno trebali da urade''

“Vlada Zdravka Krivokapića više nema podršku većine, a Parlament je, kao rezultat političke krize koja vlada u zemlji, blokiran i bez kvoruma. Sada se čeka ko će iz parlamentarne većine da smogne dovoljno hrabrosti da građane o tome obavijesti i završi ovu agoniju koja traje gotovo godinu dana”, poručio je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović na sjednici Opštinskog odbora Socijaldemokrata Herceg Novog.

Brajović se osvrnuo na aktuelne pregovore o rekonstrukciji Vlade, ističući da oni predstavljaju pokušaj popravke nepopravljivog.

“Prema onome što imamo priliku da vidimo, djeluje kao da je dogovor daleko. Svjedoci smo iznenadnog približavanja DF-a i Demokrata, nakon najgorih uvreda koje su jedni za druge izgovorili i napisali. Pitanje je što će učiniti URA i da li će oni i dalje biti saučesnik u uništavanju Crne Gore, ili će konačno prelomiti i uraditi ono što su još davno trebali da urade. Sve i da dođe do te rekonstrukcije, uvjeren sam da bi nova Vlada bila jednako nefunkcionalna kao i postojeća”, rekao je Brajović.

Predsjednik Odbora Glavnog grada Socijaldemokrata, Marko Rakočević, poručio je da je za spas građanske, multinacionalne i multivjerske Crne Gore svaki dan važan, a da svaki izgubljeni dan sve više i više košta.

“Zato je od velike važnosti da svi oni koji žele takvu Crnu Goru djeluju udruženim snagama, bez obzira na sve druge razlike koje postoje među nama. Crna Gora nema vremena da čeka, jer je rušiti lako, ali je građenje izuzetno težak i dugotrajan proces”, rekao je Rakočević.

Predsjednik OO Socijaldemokrata Herceg Novi, Rajko Komnenić, rekao je da je Herceg Novi jedan od gradova gdje se najbolje vide posljedice dugotrajne vlasti političkih subjekata koji trenutno upravljaju državom.

“Vi dobro znate kako se, sa kojom ikonografijom i kojim pokličima ovdje proslavljaju izborne pobjede. U ovom gradu se pokušava kreirati atmosfera u kojoj će se Crnogorci osjećati kao stranci u sopstvenom gradu i sopstvenoj državi. Ovdje se ljudi napadaju ako nose zastavu svoje države, masku sa grbom Crne Gore. E takav Herceg Novi ne želimo, takvu Crnu Goru ne želimo i protiv toga ćemo se boriti do posljednjeg atoma naše snage”, rekao je Komnenić.

Na sjednici Opštinskog odbora Socijaldemokrata Herceg Novog, koja je organizovana u susret predstojećem Kongresu partije, izabrani su delegati i kandidati za članove novog saziva Glavnog odbora.

Nakon odluke predsjednika Socijaldemokrata Ivana Brajovića da se na predstojećem Kongresu neće kandidovati za novi mandat, Odbor Socijaldemokrata Herceg Novog je jednoglasno odlučio da za novog predsjednika partije predloži aktuelnog potpredsjednika Damira Šehovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve