Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Brajović sa delegacijom Češke: Sa Crnom Gorom tradicionalno dobri odnosi

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović sastao se danas sa delegacijom Odbora za evropske poslove Poslaničkog doma Parlament Češke

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović sastao se danas sa delegacijom Odbora za evropske poslove Poslaničkog doma Parlament Češke.

Brajović je ocijenio da između Crne Gore i Češke vladaju tradicionalno dobri odnosi i otvorena saradnja, ujedno naglašavajući važnost daljeg snaženja parlamentarne saradnje.

“Crna Gora izuzetno cijeni podršku država Višegradske grupe, sa kojima naša država dijeli dobre političke i ekonomske odnose, kao i saradnju u okviru NATO. Takođe, Crna Gora svojim postignućima nastoji da pruži snažne argumente za podršku tih zemalja našem evropskom putu. Politika proširenja, poštujući princip regate, treba da ostane visoko na listi prioriteta Evropske unije i u novom sastavu njenih institucija”, naveo je Brajović.

Potpredsjednik Odbora za evropske poslove Premisl Mališ, naglasio je da će Češka, kao i Višegradska grupa nastaviti snažno da podržavaju proces proširenja i priključenje Crne Gore Evropskoj uniji, imajući u vidu značajan doprinos koji Crna Gora daje stabilnosti regiona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve