Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Božović: Upućujem poruku mira i pomirenja među braćom

Kako je istakao, njegov komentar na te događaje je iskrena čestitka povodom Dana primirja i velike pobjede srpske vojske i saveznika u Prvom svjetskom ratu

Pošto je Dan primirja smatramo da trebam uputiti poruku mira i pomirenja među braćom, narodima i državama, izjavio je ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, komentarišući današnja dešavanja u Budvi.

“>

Kako je istakao, njegov komentar na te događaje je iskrena čestitka povodom Dana primirja i velike pobjede srpske vojske i saveznika u Prvom svjetskom ratu.

“Čvrsto opredijeljen za građenje najboljih mogućih bratskih i prijateljskih odnosa između Srbije i Crne Gore izražavam nadu i uvjerenje da ćemo u budućnosti ovaj dan obilježiti na adekvatan i prikladan način, kako se to čini u čitavom slobodarskom i civilizovanom svijetu. Srećan Dan primirja”, poručio je Božović.

Podsjećamo, planirano je da ambasador Srbije jutros položi cvijeće Spomen ploču ispred Starog grada Budve.

Međutim, Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore sinoć ga je pozvalo na razgovor i predočilo mu da je taj čin neprihvatljiv i da predstavlja grubo falsifikovanje istorije i miješanje u unutrašnja pitanja Crne Gore, te je Božović odustao od najavljene ceremonije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jo Radan
11.11.2020-21:03 21:03

Halo mi nismo nikakva braca..

Cuca
11.11.2020-22:45 22:45

Onaj odvratan osjećaj kad ti srbijanac reče, “braća”……