Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Božović: Uprkos optužbama spremni smo za dijalog

Kako je dodao, postojeća situacija zahtijeva pribranost, ali i zrelost prilikom donošenja odluka, koja često izostaje zbog izraženog ega i sujete, utičući na racionalnost pojedinaca

Činjenica je da je trenutna situacija na političkoj sceni Crne Gore vraćena na 31. avgust 2020. godine. Naglašavamo da Socijalistička narodna partija nije bila vinovnik nijednog sukoba između partija koje čine parlamentarnu većinu, kao i to da smo uvijek pozivali na dijalog, kazao je Bogdan Božović, direktor SNP-a.

“Prihvatljiva su nam bila rješenja koja su nuđena od strane ostalih, čak i na našu štetu, bila to rekonstrukcija tadašnje Vlade ili izbor nove Vlade sa tadašnjim ili novim premijerom, ali isključivo iz redova parlamentarne većine! Poslednja dešavanja su prouzrokovala nastanak novih okolnosti koje se moraju uzeti u obzir. S obzirom na to da naša partija postoji već 24 godine, i da je u nama sabrano više političkog iskustva nego što pojedini lideri partija imaju godina života, nastavićemo da budemo glas razuma i konstruktivan faktor”, kazao je Božović.

Kako je dodao, postojeća situacija zahtijeva pribranost, ali i zrelost prilikom donošenja odluka, koja često izostaje zbog izraženog ega i sujete, utičući na racionalnost pojedinaca.

“Neodgovorni političari su svojom retorikom doprinijeli kontaminaciji medijske političke scene, koja nimalo ne ide na ruku postizanju dogovora, ali i prijeko potrebnog pomirenja u Crnoj Gori. Napominjemo da stvaranje razdora i podjela među sopstvenim narodom nije demokratski, ali ni evropski. Uprkos svim neutemeljenim optužbama i nekulturnim izjavama upućenim na račun SNP-a i naših rukovodilaca, spremni smo za dijalog i očekujemo da će na drugoj strani preovladati razum, prije svega u interesu građana”, poručuje Božović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve