Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Božović opet provocira: Mojkovačka bitka uvod u oslobađanje Crne Gore i Podgoričku skupštinu

On smatra da sada dvije nezavisne države i članice Ujedinjenih nacija Srbija i Crna Gora treba da grade odnose na temeljima ove slavne istorije i prošlosti

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović istakao je da sve što se dešavalo u istoriji treba da se obilježi sa poštovanjem relevantnih činjenica i da svako može imati svoj lični stav i odnos prema istini, ali da ih ne može mijenjati. Velika i slavna Mojkovačka bitka, smatra Božović, kao primjer hristolike žrtve za svog bližnjeg i za slobodu, bila je uvod u oslobođenje Crne Gore i Podgoričku skupštinu- kao slobodan izraz narodne volje za ujedinjenje sa bratskom Srbijom. Ovo je nova provokacija srpskog diplomate u Crnoj Gori. Božović je nedavno namjeravao da položi vijenac u Budvi navodnim oslobodiocima tog grada, ali mu to nijesu dozvolili mještani nakon čega je odustao.

Božović

“Osvrnuo se na to da istorija, kao učiteljica života, treba da nas uči da ono što je najbolje iz istorijskog pamćenja jednog naroda, jedne nacije, jedne epohe, izvlačimo kao najbolje iskustvo i to iskoristimo u ovim sadašnjim izazovnim vremenima, kao i u onim koja tek dolaze”, saopšteno je iz Ambasade Srbije.

On smatra da sada dvije nezavisne države i članice Ujedinjenih nacija Srbija i Crna Gora treba da grade odnose na temeljima ove slavne istorije i prošlosti.

“Takva istorijska podsjećanja treba da nam služe da budemo braća, prijatelji, najbliže komšije, da budemo zajedno u ljubavi, da budemo okrenuti jedni ka drugima i da se međusobno poštujemo i pomažemo. Da gradimo bratske i prijateljske odnose, uvažavajući jasne i nepobitne činjenice, sa pravom da ih možda i različito gledamo, poimamo i tumačimo”, navodi Božović.

Kako ističe, bez obzira na neko novo njihovo gledanje, emocije i odnose koje može izazvati neki događaj iz prošlosti, svi se moraju sa dužnom pažnjom i poštovanjem sjetiti svih tih ljudi, njihovih djela i to uzeti kao istorijsko pamćenje koje samo može poslužiti za dobro u sadašnjosti i budućnosti.

Božović je danas, na poziv Srpskog nacionalnog savjeta, prisustvovao izložbi dokumenata pod nazivom ‘’Parlamentarizam u Crnoj Gori i dani ujedinjenja’’.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Miljana
27.11.2020-16:38 16:38

Aloooo!!! ima li Crnogoraca s one bande moje Gore.??

Mne
27.11.2020-17:02 17:02

Čovjek čiji je nadimak u Srbiji između ostalih “Ljigavac” poznat i kao “vrući prijatelj” je nedostojan pomena, a kamoli tumačenja Mojkovačke bitke. Da je MVP Crne Gore radilo svoj posao davno bi on pošao put zemlje srbije. Svakim svojim istupom izaziva revolt svih poštenih i normalnih građana koji poštuju i vole svoju Crnu Goru.

ivan
27.11.2020-19:37 19:37

ŠTA OČEKIVATI OD CRNOGORSKOG IZDAJNIKA, DO JUČE JE BIO CRNOGORAC, KA I SVI NJEGOVI BOŽOVIĆI IZ MILOČANA, A DANAS JE ON IZDAO SVOJE BRATSVO. U SVAKOM ŽITU IMA KUKOLJA, A KUKOLJ SE MOŽE ISTRIJEBITI DEZINSEKCIJOM, DERATIZACIJOM I DEZINFEKCIJOM