Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Božović: Gradska TV da bude objektivno sredstvo javnog informisanja, a ne partijsko glasilo

Opštinski odbor SNP Podgorica podržava inicijativu odbornika u gradskom parlamentu da se Odluka o osnivanju izmijeni i da Gradska televizija postane profesionalan, nezavistan i objektivan medij

Gradska televizija je javni emiter koji ima potencijal da bude najbolji na teritoriji Crne Gore, ali je u prethodne tri godine taj medij bio pod jakim političkim uticajem prethodne vlasti i služio je prvenstveno kao partijsko glasilo, kazao je Bogdan Božović, predsjednik Odbora SNP Glavnog grada.

“Umjesto objektivnog izvještavanja širila je govor mržnje i izazivala podjele u našem društvu kako na vjerskom tako i na nacionalnom nivou, pri čemu je posebno targetirana jedna vjerska zajednica. Građani Podgorice bili su uskraćeni za profesionalan, nezavisan i objektivan medijski nastup na frekvencijama lokalnog javnog emitera, što potvrđuju i česta upozorenja Agencije za elektronske medije, kojima su ukazivali na to da se nešto mora mijenjati u načinu rada ovog medijskog subjekta. Uređivačka i upravljačka struktura u Gradskoj televiziji ne postoji u punom obimu, pa samim tim ne postoji ni odgovornost za rad i plasiranje sadržaja, što je nedopustivo za jedan subjekt koji se finansira iz budžeta građana Podgorice”, kazao je Božović.

Opštinski odbor SNP Podgorica podržava inicijativu odbornika u gradskom parlamentu da se Odluka o osnivanju izmijeni i da Gradska televizija postane profesionalan, nezavistan i objektivan medij.

“Vjerujemo da će, uz pomenute izmjene, građani Podgorice biti objektivno informisani o dešavanjima u Glavnom gradu i da se lokalni emiter više neće koristiti kao partijsko glasilo koje podstiče mržnju i izaziva podjele u našem društvu”, ističe Božović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
30.07.2023-06:02 06:02

Voljom podgoričana vi više ne predstavljate Podgoricu, eto toliko povjerenja zavređuje svaka vaša riječ .