Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Bošković o zahtjevima hakera i postupcima Dukajevog resora: Ovakve izjave institucija sistema govore o ogromnoj količini nesposobnosti i neznanja

U ovom resoru, podsjećamo, navode da su do te cifre došli tako što je jedan službenik samoinicijativno poslao mejl napadačima, odnosno nije se radilo o zvaničnom obraćanju države hakerima

Poslanik DPS-a Predrag Bošković komentarisao je za Antenu M informaciju da kriminalna grupa “Kuba rensomver”, koju je ministar javne uprave Maraš Dukaj označio kao odgovornu za sajber napade na vladinu infrastrukturu, od Crne Gore traži 3,6 miliona dolara za oslobađanje podataka koje su zarobili na Vladinom serveru.

U ovom resoru, podsjećamo, navode da su do te cifre došli tako što je jedan službenik samoinicijativno poslao mejl napadačima, odnosno nije se radilo o zvaničnom obraćanju države hakerima.

Bošković ističe da o ozbiljnosti odlazeće Vlade najbolje govori današnje saopštenje da neko traži 3.6 miliona kroz nezvaničnu komunikaciju zaposlenih.

“Vjerujem da ni sami jos nijesu svjesni ozbiljnosti situacije niti su ustanovili šta se krije iza ovih sajber napada. Srećom postoji partnerska podrška pa očekujem da u bliskoj budućnosti dođemo do odgovora šta se i ko se tačno krije iza ovih napada”, rekao je Bošković.

Kako je dodao, ovakve i slične izjave institucija sistema samo govore “o ogromnoj količini nesposobnosti i neznanja koji se kriju iza ovih saopštenja”.

“Svaki drugi komentar je izlišan”, zaključuje Bošković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve