Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
Rubrika:

Bošković: Ministarka Injac blamira Crnu Goru

Bivši crnogorski ministar odbrane i aktuelni poslanik Demokrateke partije socijalista Predrag Bošković kaže da jučerašnja izjava Injac predstavlja nezapamćenu blamažu u odnosu na teško stečeni međunarodni ugled Crne Gore.

Odlazeća ministarka odbrane Olivera Injac, bila je juče na Zapadu. Dolazi, kaže, iz male Crne Gore, ne zna šta se dešava na rusko-ukrajinskoj granici osim onoga što čita u medijima, jer o dešavanjima “znaju samo ovi sa Zapada”.

Ministarka, po logici stvari da o krizi znaju “ovi sa Zapada”, dolazi sa Istoka, ili ne, nije precizirala.

To je što je ministarka odbrane u zemlji članici NATO-a joj baš i “nije pomoglo da nešto sazna” o krizi o kojoj bruji planeta. Svijet je potencijalno na ivici rata, ali je ministarka optimistična, biće sve to OK, nada se.

Ukratko. Ovo je epilog izjave ministarke Injac juče u Briselu.

Bivši crnogorski ministar odbrane i aktuelni poslanik Demokrateke partije socijalista Predrag Bošković za CdM kaže da jučerašnja izjava predstavlja nezapamćenu blamažu u odnosu na teško stečeni međunarodni ugled Crne Gore.

“Treba reći da ta izjava samo potvrđuje ispravnost odluke koju smo donijeli 4. februara kada je većina rekla NE odlazećoj apostolskoj Vladi”, ističe Bošković.

Prema njegovim riječima, izjave i djelovanje bivše ministarke Injac je nepotrebno komentarisati jer, kako dodaje, sve što je ona uradila u nešto više od godinu dana mandata je najbolji komentar o njoj samoj.

“Nažalost, posljedice njihovog petnaestomjesečnog djelovanja biće pogubne i trebaće veliko vrijeme da se povrati urušenj ugled i povjerenje kod naših partnera”, jasan je Bošković.

Sagovornik CdM-a kaže da je teško razumjeti da li je izjava ministarke Injac odraz neznanja, nepoštovanja NATO partnera ili oboje, ali da smatra da je u pitanju oboje.

Izjavu ministarke Injac na Twitteru je komentarisao doskorašnji zvanični vojni predstavnik Crne Gore pri NATO i EU u Briselu Dragan Samardžić.

“Ima li ikog u blizini da podsjeti ministarku da smo članica NATO. Mada uzalud, jer strateški pristup za odlazeću garnituru iz “male zemlje sa istoka” je gušći od magle na Brajiće. I nije slučajno Crnoj Gori postavljeno ovo pitanje. Sad će, nadam se, mnogima moji tvitovi biti jasniji”, poručio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve