Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Realizovati aktivnosti koje doprinose osnaživanju gradova u borbi protiv klimatskih promjena

Na sastanku, kako je saopšteno iz gradske uprave, bilo je riječi o mogućnostima za intenziviranje saradnje i pružanja podrške Glavnom gradu u oblastima koje su od posebnog značaja za kvalitet života u Podgorici

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac sastala se sa predstavnicima Generalnog direktorata Evropske komisije (EK) za istraživanje i inovacije i sa predstavnicima Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, u cilju razmatranja aktivnosti u okviru Misije 100 klimatski neutralnih i pametnih gradova do 2023. godine čiji je Podgorica član.

Na sastanku, kako je saopšteno iz gradske uprave, bilo je riječi o mogućnostima za intenziviranje saradnje i pružanja podrške Glavnom gradu u oblastima koje su od posebnog značaja za kvalitet života u Podgorici.

,,Naš cilj je da kroz intenzivnu saradnju radimo na realizaciji aktivnosti koje doprinose osnaživanju gradova u borbi protiv klimatskih promjena, uz održivo urbano planiranje, mobilnost, energetsku efikasnost, pametne tehnologije, te implementaciju međunarodnih projekata u kojima Podgorica učestvuje kao partner”, kazala je Injac tokom susreta,

Afirmativna ocjena dosadašnjih napora i planirana dinamika aktivnosti, te iskazana spremnost za dalju podršku, kako su naveli iz Glavnog grada predstavljaju dodatni podstrek za nastavak djelovanja u oblastima koje se direktno i indirektno odnose na klimatske promjene kao jednog od najvećih izazova sa kojima se svijet suočava.

“Kao posebno značajna pretpostavka uspješnog djelovanja od strane svih učesnika sastanka istaknuto je jačanje saradnje između lokalnog i državnog nivoa vlasti, saradnja sa naučnom zajednicom i međunarodnim partnerima, uz aktivno uključivanje građana u procese od zajedničkog interesa”, kazali su iz gradske uprave.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Generalnog direktorata za istraživanje i inovacije, En Haglund-Morisej  i Bernard Fabianek i predstavnik Delegacije EU u Crnoj Gori Feliks Saus, te u ime ministarstva Anđela Radulović.

U ime Glavnog grada, sastanku su prisustvovali Miljan Barović, sekretar Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj, pomoćnica sekretara Branka Knežević, v.d menadžera Glavnog grada Luka Đukanović i Stefan Đukić iz Službe glavnog gradskog arhitekte.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve