Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Borančić: Vladajućoj većini nikako ne odgovaraju vanredni parlamentarni izbori

Stiče se utisak, kako kaže, da vladajuća većina nikako ne odgovara izbor sudija Ustavnog suda jer bi se time otklonile sve prepreke za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora što, smatra, ne odgovara Vladi

Crna Gora stagnira, nalazi se u krizi i izgubljene su dvije godine života građana u nesmislenim političkim procesima, dok realni životni procesi koji utiču na poboljšanje kvaliteta života građana prolaze mimo nas ocijenio je portparol Liberalne partije Ammar Borančić u emisji “Znam da znaš” na Gradskoj RTV.

“Raspisan je novi konkurs za izbor sudija Ustavnog suda. To traje nedopustivo dugo. To je nedopustivo od vladajuće većine, znamo da su bili uzdržani i da su često bili protiv toga”, kazao je Borančić.

Podsjeća da smo čak imali prilike da čujemo najviše predstavnike Vlade Dritana Abazovića da je prethodna vlast imala svoje sudije pa da će oni sada imati svoje partijske sudije.

“To je za mene šokantan komentar. Da neko otvoreno kaže da neće da glasa određenog sudiju jer nije njegov nego čeka neke svoje sudije. Po Ustavu, to bi trebalo da bude najviši sudski organ koji bi trebao da bude kontrolni mehanizam i Vladi i Skupštini”, kazao je Borančić.

Ističe da o tome najbolje svjedoči primjer Ilije Vukčevića, koji je bio predložen za sudiju Ustavnog suda na odboru od strane vladajuće većine, nakon što nije prošla njegova kandidatura, imenovan je za državnog sekretara u Ministarstvu finansija.

“Jasno je da se predlažu kadrovi koji su bliski politikama ili partijama koje su trenutno na vlasti, to je nedopustivo”, ocijenio je Borančić.

Stiče se utisak, kako kaže, da vladajuća većina nikako ne odgovara izbor sudija Ustavnog suda jer bi se time otklonile sve prepreke za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora što, smatra, ne odgovara Vladi.

“Nijedna Vlada u modernoj crnogorskoj istoriji, uprkos svim previranjima i teškim vremenima, nije imala ovako nisku podršku kao vlada premijera Abazovića”, zaključio je Borančić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve