Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Bojović: Nećemo dozvoliti ustoličenje pastira tuđe države na Cetinju

Vjernici Crnogorske pravoslavne crkve kažu da su nezadovoljni što i ovaj praznik ne mogu da proslave u manastiru Svetog Petra Cetinjskog

Povodom Petrovdana, Sveštenstvo Crnogorske pravoslavne crkve služilo je liturgiju u crkvi Svetog Ivana Crnojevića na Cetinju. Episkop ostroško-nikšićki Boris Bojović poručio je da neće dozvoliti ustoličenje, kako je kazao, pastira neke tuđe države na Cetinju i u cetinjskom manastiru.

Vjernici Crnogorske pravoslavne crkve kažu da su nezadovoljni što i ovaj praznik ne mogu da proslave u manastiru Svetog Petra Cetinjskog.

Praznik Svetih Apostola Petra i Pavla, u narodu poznat kao Petrovdan, Vjernici i sveštvenstvo Crnogorske pravoslavne crkve obilježili su liturgijom.

Vjernici su kako kažu nezadovoljni što i ovaj praznik ne mogu da proslave tamo gdje su to činili i njihovi preci.

Episkop ostroško-nikšićki Boris Bojović kaže da su svi manastiri i crkve crnogorske ali ne i sveštenstvo koje služi u njima. Zato poručuje da vjernici i Crnogorska pravoslavna crkva više neće ćutati.

“Otvoreno i jasno ćemo reći da na Cetinju nema ustoličenja osim ako uđe sveštenstvo Crnogorske crkve u cetinjski manastir. Molimo sve one koji su namjerili da bilo kada i bilo koga u Cetinjskom manastiru i našem svetom Cetinju postave da bude tobožnji pastir neke tuđe države to neće biti dozvoljeno”, kazao je Bojović.

Episkop Bojović objasnio je i zašto:

“Tog ustoličenja nema jer crkva strane države želeći da ukrade našu istoriju i duhovnost želi da postavi nekoga koji ne priznaje crnogorski narod i koji nas poništava u svakom mogućem smislu.”

Bojović vjeruje da će kod svih preovladati ljubav, te da će pitanje crkve u Crnoj Gori riješiti na zadovoljstvo svih vjernika.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bojović: Nećemo dozvoliti ustoličenje pastira tuđe države na Cetinju – CG Vijesti
12.07.2021-16:11 16:11

[…] Aktuelno […]

Cetinje
12.07.2021-16:32 16:32

Nema toga u svijetu da se moze nac SA 98% Crnogoraca nemogu da udju u DJEDOVINU koja nam je ostala u amanet da se cuva a okupator mora da se iscera sa tudjeg ne samo Cetinja nego sve sto je okupirano u CG !!Moramo VRATIT sve svoje !

Ha20
12.07.2021-17:41 17:41

Tako je Episkope Bojovicu, ako hoce i zele da ustollicavaju srpskie mitropolite onda neka lijepo odu do Pirota pa neka se tamo ustoljicavaju koliko ih je volja.

Bogdan
12.07.2021-18:40 18:40

To je Crnogoraca pa ne moze tu tudjin iz bijograda vucic da se pita u nasu drzavu