Nedjelja, 29 Januara, 2023
Rubrika:

Blažić: Obaveza Bulajića da zakaže sjednicu, razočaran sam

Kaže da smo došli u situaciju da državni funkcioneri ocjenjuju hoće li, ili neće da izvršavaju propise

Dekan Fakulteta za državne i evropske studije Đorđije Blažić kaže da je poslovnička obaveza predsjednika Skupštine za prvu redovnu sjednicu zakaže u martu. Navodi da smo došli u situaciju da funkcioneri ocjenjuju hoće li ili neće da izvršavaju propise, te da u tom slučaju nema više govora o državi i o institucijama.

Vršilac dužnosti predsjedniкa Sкupštine Strahinje Bulajić poručio je juče da neće zakazati sjednicu parlamenta za 3. mart jer se, kako je naveo, nijesu stekli politički uslovi za to.

“Poslovnik skupštne koji je unutrašnji akt i koji nema dejstva na bilo koga trećeg osim na poslanike regulisao je sazivanje sjednica i prvo redovno zasijedanje počinje u martu, a predsjednik Skupštine, tu je predsjednik Skupštine spiker koji treba da ispoštuje tu normu i da zakaže za odgovarajući datum prvu redovnu sjednicu Skupštine koja je u martu. Neko neće da radi svoj posao, oprostite o tome ne možemo da razgovaramo. Tu se najbolje vidi, gdje smo što smo i dokle su nas dovele crnogorske kvazi-instiucije ovo je najbolji primjer”, kazao je Blažić za Radio CG.

On kaže da mi nemamo ni državu, ni institucije, ni odgovorne političare.

“U ovoj zemlji je svaka priča izlišna, ja sam razočaran, kao građanin i čovjek koji se bavi pravom 40 i više godina, svim oni što se dešava i što se dešavalo. Imate nastavak koji slijedi uskoro sa formiranjem očigledno treće nelegalne vlade u Crnoj Gori. Svaka čast momci rekli ste sve o sebi i najviše ste rekli o sebi”, naveo je Blažić.

Kaže da smo došli u situaciju da državni funkcioneri ocjenjuju hoće li, ili neće da izvršavaju propise.

“Kada se dođe u takvu situaciju onda se tu stavlja tačka i više govora nema o državi i o institucijama”, naveo je Blažić i dodaje da je to sve produkt partitokratskog, a ne demokratskog vladanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
B.Zekovic
26.02.2022-14:28 14:28

Gospodine Dekane fakulteta za drzavne i evropske studije, od sveg ogromnog znanja koje ste nam donijeli iz Republike Srpske, kazete nam da ste razocarani i kao pravnik, drzavnim pucem koji je izveo gospodin cetnik Strahinja Bulajic, i jos dodajete nesto sto je vrlo opasno :Kada se dođe u takvu situaciju onda se tu stavlja tačka i više govora nema o državi i o institucijama”,. Jeli mozda ova konstatacija odraz vase nesturcnosti da ukazete na pravno rjesenje slucaja “cetnik” Strhinja Bulajic uzurpirao vlast drzave? Ma nemojte reci drzavni i evropski strucnjace da nema pravnog lijeka za ovaj trivijalni, a ocigledni zlocin?… Pročitaj više »