Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Belan: Poziv na litije šalju šovinističke i teokratske grupe koje rade protiv interesa građanske Crne Gore

Poručuje da je u interesu države i društva da dio 44. Vlade ne bude koalicija Za budućnost Crne Gore

Spot kojim se građani pozivaju na auto-litije zbog, kako se navodi, odbrane izborne volje građana koji su poslale opskurne, šovinističke i teokratske grupe koje rade protiv interesa građanske i evropske Crne Gore usmjeren je protiv ideje koju smo postavili 21. maja 2006, ocijenio je predsjednik Liberalne partije (LP) Vatroslav Belan za Gradsku TV.

Dodaje da je mandatar za sastav nove Vlade Milojko Spajić pod velikim pritiskom, ali se nada da će mu se oduprijeti u interesu Crne Gore.

Smatra da je poziv za prisustvo autokolonama direktno je usmjeren protiv sekularne, antifašističke, građanske, multikonfesionalne i multikulturne Crne Gore.

“Kako drugačije komentrisati najavu o auto-litijama nego porukom koja je veoma poznata – da svaka revolucija jede svoju đecu. Za mene lično i za kolege iz LP nije neka šteta ako kontrarevolucija pojede svoju političku đecu, ali je velika šteta za crnogorsko društvo i evropsku Crnu Goru zato što ona ima intenciju da simbolički pojede evropsku i građansku Crnu Goru i biće potrebno još vremena i napora na procrnogorskom građanskom bloku da to spriječi”, kazao je Belan.

Ističe da su u toj partiji zabrinuti za crnogorsko društvo i državu protiv kojih su najavljene auto-litije usmjerene.

“Mi se sada suočavamo samo sa nastavkom onoga što je počelo 2020. Taj bumerang koji su bacili mnogi koji su u tome učestvovali se sada vraća. Ponavljam, nije mi žao zbog njih i njihovih političkih izazova i mogućih političkih neuspjeha. Ono što nas u LP brine je crnogorsko društvo i građanska Crna Gora protiv koje su usmjerene te auto-litije”, objašnjava on.

Poručuje da je u interesu države i društva da dio 44. Vlade ne bude koalicija Za budućnost Crne Gore.

“Nema tu previše priče oko toga na koji način i ko će biti konstituenti ove Vlade. Želja je da se Spajiću kao mandataru još jednom sa visokih pozicija koje su ga do sada kontrolisale i finansirale i podržavale poruči dokle može da ide i koga mora da izabere u Vladu. Ja se nadam da će se on zbog interesa Crne Gore izboriti sa tim pritiscima”, rekao je lider LP.

Belan zaključuje da je na mandataru Milojku Spajiću da odluči da li Crnu Goru zaista želi da vodi ka Evropi, kako mu i stoji u nazivu pokreta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve