Petak, 24 Maja, 2024
Rubrika:

Ognjen Čarapić: Ispunili primarni cilj, vjerujem da možemo do polufinala

Košarkaši Podgorice osvojili prvo mjesto na kraju ligaškog dijela I A MCKL

Završen je ligaški dio košarkaške I A MCKL, a obilježila je Podgorica…

Podgorica i Sutjeska završili su taj dio sa učinkom 20-4, a s obzirom da se rezultati SC Derbija brišu, oba tima zapravo imaju skor 19-3, ali je Podgorica bolja u međusobnom skoru od Sutjeske, zahvaljujući ubjedljivijem trijumfu na svom terenu.

Samim tim u baražu za plej-of Podgorica će revanš igrati na svom terenu.

“Zadovoljni smo osvajanjem prvog mjesta, jer smo samim tim ispunili prioritetni cilj, a to je da budemo na jednoj od prve dvije pozicije kako bi osigurali vizu za ABA 2 ligu naredne sezone. Nije bilo lako, jer je takmičenje kasnilo, kalendar nakon toga bio prilično natrpan, a uz sve to imali smo turnire ABA 2 lige. Međutim, odigrali smo sjajno, iako nije bilo lako, jer je bilo dosta timova koji su se pojačali sa željom da osiguraju mjesto u ABA 2 ligi, a zatim kako je sezona odmicala i timovi iz donjeg dijela koji su vodili borbu za opstanak pojačavali su se dobro, pa je liga bila sve jača i jača”, kazao je za klupski sajt Ognjen Čarapić, plejmejker Podgorice.

Podgorica je na svom terenu bila maksimalna, a doživjela je tri poraza na gostovanjima – od Teoda, Lovćena i Sutjeske. Ipak, na kraju je Podgorica uspjela se izbori za prvo mjesto.

“Bilo je dosta izazova. Tokom sezone nijesmo smjeli dozvoliti kiks, a imali smo obaveze u ABA2 ligi. U finišu je tek bilo naporno, jer smo bili fokusirani na plej-of u regionalnom takmičenju, ali smo potvrdili kvalitet i zasluženo osvojili prvo mjesto”, dodao je Baranin u redovima Podgorice.

Timu Dragana Radovića sada ostaje da se sprema za baraž za plej-of protiv Sutjeske. Prvi meč igra se u Nikšiću 9. maja, sa početkom u 20:30 časova. Baraž se igra po sistemu 1-1, što znači da može odlučivati razlika.

“Sutjesku poznajemo dobro, igrali smo u ABA 2 ligi, dva puta kroz ligaški dio, tako da se dobro poznajemo. Činjenica je da su imali više vremena za pripremu, jer smo mi duže igrali u ABA 2 ligi, ali svakako vjerujem da ćemo pokazati naš kvalitet. Očekujem dva teška i zahtjevna meča, a vjerujem da u ‘Bemax areni’ možemo ostvariti prolaz u polufinale plej-ofa”, naglasio je Čarapić.

U drugom baraž meču za plej-of igraju Teodo – Mornar, dok su u polufinale direktan plasman ostvarili Budućnost Voli i SC Derbi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve