Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Bečić: Vjerujem da ćemo danas dobiti novog VDT-a

''Moram istaći da je atmosfera u Vladi odlična, dominira timski duh i kolegijalnosti, zato su i rezultati vidljivi. Nastavljamo partnerski, kolegijalno i odlučno'', naglasio je Bečić

Da Crna Gora ima snažnu podršku i iskrena partnerstva, potvrdio je današnji sastanak potpredsjednika Vlade, Alekse Bečića, sa ambasadorkom Norveške, Kristin Melsom, saopšteno je iz Bečićevog kabineta.

“Snažno stojimo se na evropskom i evroatlanskom putu, a pored činjenice što je jasan pravac naše spoljne politike zapisan u koalicionom sporazumu, najbolja potvrda poštovanja istog jesu naša djela, djela 44. Vlade i nove vlasti koja predstavljaju ključnu prekretnicu u konačnom progresu i velikom napretku na evropskom putu” , kazao je potpredsjednik u razgovoru sa ambasadorkom, ukazavši na nesebičan trud koji ova Vlada i vlast ulaže jer je generacija mora ispuniti istorijsku šansu i učiniti Crnu Goru 28. članicom EU.

“Najvažnija pitanja smo riješili odmah, na samom početku. Povratili smo političku stabilnost koja generiše društvenu stabilnost. Povratili smo funkcionalnost ključnih institucija nakon godina i godina vd stanja. Čvrsto vjerujem da ćemo pozitivan niz nastaviti i da će Crna Gora 27. januara dobiti novog VDT-a. Funkcionalne institucije sa nespornim legitimitetom su osnov povjerenja, kredibiliteta, motivacije službenika i sprovodjenja reformi. U tom smislu, nadam se da će se konačno ispoštovati i jednoglasna odluka poslanika i vlasti i opozicije o odbijanju izvjestaja direktora policije, kao i na bazi te odluke podneseni predlog za razrjesenje direktora od strane ministra MUP-a, jer reformski procesi u odlučnoj borbi protiv organizovanog kriminala zahtijevaju brzinu, efikasnost, povjerenje, nesporan legitimitet, beskompromisnost i motivisanost svih djelova sistema. Hoćemo dalje ubrzanje reformskih procesa. Jedinstvo, pravovremenost, odlučnost i istrajnost u ratu sa kriminalom i korupcijom nema alternativu. I to je čvrsto opredeljenje ove Vlade. Moram istaći da je atmosfera u Vladi odlična, dominira timski duh i kolegijalnosti, zato su i rezultati vidljivi. Nastavljamo partnerski, kolegijalno i odlučno”, naglasio je Bečić.

Pruživši punu podršku stabilizaciji političkih prilika i situacije u našoj zemlji, ambasadorka Milsom je kazala da, iako Norveška nije članica EU ,, učinićemo sve da vam pomognemo da postanete prva naredna članica, podržaćemo vaše ambicije jer, mi smo saveznici i svi smo na istom zadatku. Čvrsto stojimo na temeljima očuvanja Evrope, jačanju bezbjednosti, unaprijeđenju prosperiteta, mira i stabilnosti”, saopštila je ambasadorka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve