Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Bečić: U svijetu koji se suočava sa brojnim izazovima, Evropa primjer saradnje i zajedničkog rješavanja problema

Lider Demokrata čestitao Dan pobjede i Dan Evrope

U ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime, svim građankama i građanima čestitam Dan pobjede i Dan Evrope, 9. maj, jedan od najznačajnijih datuma u istoriji čovječanstva, kojim se obilježava pobjeda nad fašizmom kao i ideologijom zla, ali i dan ujedinjenja Evrope i stvaranje novog poretka koji će garantovati mir, slobodu i dostojanstvo svih građana evropskog kontinenta, kazao je lider Demokrata Aleksa Bečić.

„Ovaj datum nam je istovremeno i putokaz da odlučno gradimo temelje jedinstvene evropske zajednice, iz koje crpimo snagu da prevaziđemo izazove i ostvarimo napredak u mnogim oblastima“, kazao je Bečić.

U svijetu koji se, kaže, suočava sa brojnim izazovima, Evropa ostaje primjer saradnje i zajedničkog rješavanja problema.

„Kroz evropsku solidarnost, uspijevamo da pružimo podršku onima kojima je najpotrebnija, da se suočimo sa globalnim izazovima kao što su klimatske promjene ili migracije, i da izgradimo održive temelje za buduće generacije. Dan Evrope da nam bude podsjetnik na našu bogatu kulturnu baštinu i raznovrsnost koju trebamo njegovati i slaviti, a naša posvećenost evropskim vrijednostima bude vodilja na našem putu ka daljem napretku i prosperitetu. Srećan Dan Evrope“, poručio je Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve