Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Bečić: Tuzi sve više opravdavaju status samostalne opštine

Prema njegovim riječima, Tuzi zaslužuju značajno dinamičniji privredni rast i društveni razvoj i zbog toga što predstavljaju dobar primjer sredine u kojoj se njeguju različitosti – multivjerski i multinacionalni sklad i suživot – ono što, kako kaže, ''i čini Crnu Goru građanskom državom''

U ime Demokratske Crne Gore i svoje ime, nosiocima i predstavnicima lokalne vlasti i svim građankama i građanima donedavno najmlađe crnogorske opštine najsrdačnije čestitam 1. septembar, Dan opštine Tuzi, nesumnjivo uvjeren da će njeni privredni potencijali tek dostići svoju punu valorizaciju u narednom periodu, čemu će ogroman doprinos dati pošteni i radni mještani sa tog podneblja, poručio je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

“Izražavajući zadovoljstvo što, kako vrijeme prolazi, Tuzi sve više opravdavaju status samostalne opštine, nemoguće je ne primijetiti pozitivan i ohrabrujući trend da se prihodi tamošnjeg stanovništva sve manje oslanjaju na podršku iz dijaspore, a sve više na stvaranje šansi za život od svog rada i ostanak na svojim ognjištima. U kreiranju tih šansi od strane lokalne samouprave, ali i sa državnog nivoa, postoji vidljiv prostor za napredak, pa očekujem da se inteziviraju aktivnosti svih pomenutih aktera na privlačenju investicija i stvaranju još povoljnijeg ambijenta za ulaganje u Malesiju”, naveo je Bečić.

Prema njegovim riječima, Tuzi zaslužuju značajno dinamičniji privredni rast i društveni razvoj i zbog toga što predstavljaju dobar primjer sredine u kojoj se njeguju različitosti – multivjerski i multinacionalni sklad i suživot – ono što, kako kaže, “i čini Crnu Goru građanskom državom”.

“Ubijeđen da će protok vremena i jačanje lokalnih institucija, ali i značajniji odnos države ka potrebama stanovnika Tuzi, doprinijeti izgradnji putne, komunalne, kulturne, sportske i uopšte društvene infrastrukture, što će intezivirati razvoj turizma, poljoprivrede i ukupne ekonomije ove male, ali lijepe opštine, još jednom svim građankama i građanima upućujem najiskrenije čestitke povodom 1. septembra, Dana opštine”,  zaključio je Bečić u čestitci.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
biblion
31.08.2022-17:40 17:40

a da li H.Novi opravdava taj status, tvoji su tamo na vlasti?