Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Bečić: Ova antievropska i antidemokratska vlast gura zemlju u totalni pravni, politički i institucionalni haos i anarhiju

''SNP prvo potpisao Predlog zakona protiv Zete i Zećana, zatim glasao protiv uvrštavanja sopstvenog predloga u dnevni red, nakon toga povukao potpis čime je pao predlog zakona, da bi sada vhuncem perfidnosti odigrao ključnu ulogu u pravnom nasilju za račun DPS i URA kako bi se građanima Zete onemogućilo glasanje na lokalnim izborima u Glavnom gradu''

Nakon što je i Ustavni sud potvrdio da su uveli zemlju u pravnu anarhiju usvajanjem Zakona o bježaniji od izbora, čelnici razbijene parlamentarne većine nastavljaju sa izazivanjem pravnog i političkog haosa. Klasičnim nasiljem, sazivanjem sjednice danas za sjutra bez saglasnosti svih šefova poslaničkih klubova, gaženjem Poslovnika, pokušavaju usvojiti Zakon o zabrani glasanja građanima Zete na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici, kazao je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić.

“SNP prvo potpisao Predlog zakona protiv Zete i Zećana, zatim glasao protiv uvrštavanja sopstvenog predloga u dnevni red, nakon toga povukao potpis čime je pao predlog zakona, da bi sada vhuncem perfidnosti odigrao ključnu ulogu u pravnom nasilju za račun DPS i URA kako bi se građanima Zete onemogućilo glasanje na lokalnim izborima u Glavnom gradu. Ova antievropska i antidemokratska vlast gura zemlju u totalni pravni, politički i institucionalni haos i anarhiju”, naveo je Bečić na Tviteru.

Kako je dodao, to je gaženje Ustava, zakona, anarhija, revanšizam, blokade institucija.

“Šta učini od zemlje za samo tri mjeseca vlast koja je sebe nazivala evropskom? Ova vlast mora otići u prošlost i ovaj haos se mora hitno zaustaviti dok još nije sve izgubljeno”, poručuje Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve