Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Kotor uvijek predstavljao simbol zajedništva, nove investicije i razvojni projekti u Tivtu da unaprijede lokalnu ekonomiju

Ćestitike povodom obilježavanja Dana opština Tivat i Kotor

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Aleksa Bečić uputio je čestitike povodom obilježavanja Dana opština Tivat i Kotor.

“Povodom 21. novembra, Dana opštine Tivat, upućujem najiskrenije čestitke predsjedniku Opštine Željku Komnenoviću, predsjedniku Skupštine opštine Miljanu Markoviću i svim građankama i građanima Tivta. Današnji dan je prilika da se prisjetimo naših hrabrih predaka koji su nesebičnim prinošenjem žrtve Narodnooslobodilačkoj borbi i antifašizmu postavili temelje na kojima počiva slobodarski i multikulturalni duh grada koji danas predstavlja simbol modernog razvoja Crne Gore i jednu od njenih najznačajnjih turističkih destinacija, prožetu kosmopolitskim duhom ljudi iz čitavog svijeta kojima Tivat svakodnevno otvara svoja vrata”, naveo je u čestitci Bečić.

On je istakao uvjerenje da će kroz dalju saradnju Vlade i lokalne samouprave rezultati postignuti u prethodnom periodu doprinijeti i budućim uspjesima, te da će nove investicije i razvojni projekti dodatno unaprijediti lokalnu ekonomiju i privredu i trasirati put ka novim vizijama razvoja, dajući time “doprinos boljem i kvalitetnijem životu svih građana Opštine”.

“Još jednom, upućujem čestitke povodom Dana opštine, uz želju da ga građanke i građani Tivta provedu u duhu zajedništva i uzajamnog poštovanja”, kazao je Bečić.

Bečić je povodom 21. novembra, Dana opštine Kotor, uputio srdačne čestitke i predsjedniku Opštine Vladimiru Jokiću, predsjednici Skupštine opštine Maji Mršulji i svim građankama i građanima Kotora.

“Kotor, jedinstveni biser crnogorskog primorja i dragulj svjetske kulturne baštine, odiše duhom u kojem prošlost susreće sadašnjost, stvarajući mostove prema budućnosti. Stoga, ovaj praznik predstavlja priliku da s ponosom pogledamo u prošlost i zajedno odamo počast onima koji su ispisali herojsku istoriju Kotora, ali da istovremeno gledamo ka novim izazovima i mogućnostima koje nam budućnost donosi”, kazao je Bečić u čestitci.

Kroz istoriju, po njegovim riječima, Kotor je uvijek predstavljao simbol zajedništva i raznovrsnosti duhovnog i kulturnog nasljeđa.

“Danas, kroz očuvanje kulturnog blaga, unapređenje infrastrukture i podršku lokalnim inicijativama, činite da Kotor predstavlja ne samo simbol ljepote, naslonjen na more i okružen impozantnim zidinama, već zavrijedi status grada koji predstavlja istorijski, turistički, lučki, kulturni i trgovački centar Boke i Crne Gore. Ovom prilikom želim da izrazim zahvalnost svakom pojedincu koji je svojom neumornom predanošću razvoju grada i očuvanju prirodnih ljepota i kulturne baštine, doprinio da Kotor postane mjesto čije ljepote svi imamo čast da budemo svjedoci i savremenici”, dodao je Bečić.

Svojim dosadašnjim radom i visoko postavljenim ciljevima, po riječima Bečića, rukovodstvo je učvrstilo put ka napretku Opštine i svih njenih građana, “doprinoseći ukupnom razvoju Crne Gore i njenom evropskom putu”.

“Radujem se nastavku uspješne saradnje između Vlade i lokalne samouprave, uvjeren da će svaki uspjeh grada biti odraz zajedničkog truda i požrtvovanja. Neka svaki korak koji napravite ka daljem razvoju Opštine bude uspješan za sve građanke i građane Kotora”, zaključio je Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve