Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Bečić da zakon o zabrani fašističkih i nacionalističkih organizacija uvrsti u dnevni red Skupštine

Pozivaju Bečića da Zakon o zabrani fašističkih, neofašističkih i vojnih nacionalističkih organizacija i upotrebe njihovih simbola uvrsti u dnevni red prve naredne sjednice ili posebne sjednice Skupštine.

Crnogorski građanski pokret 2021 poziva predsjednika Skupštine Aleksu Bečića kao nosioca zakonodavne vlasti da Zakon o zabrani fašističkih, neofašističkih i vojnih nacionalističkih organizacija i upotrebe njihovih simbola uvrsti u dnevni red prve naredne sjednice ili posebne sjednice koja će biti zakazana samo sa jednom tačkom dnevnog reda i koja bi imala za cilj svajanje ovog zakona.

“Situacija u kojoj se Crna Gora našla, a koja je podstakla bujanje raznih nacionalističkih i neofašističkih pokreta i organizacija kako onih koje su kao formalne zauzele svoje mjesto u društvu tako i onih koje su još neformalne ali imaju značajan uticaj na politička i društvena dešavanja, ističu značaj koji ima usvajanje Zakona o zabrani fašističkih, neofašističkih i vojnih nacionalističkih organizacija i upotrebe njihovih simbola”, navodi ova NVO.

Zato pozivaju Bečića da Zakon o zabrani fašističkih, neofašističkih i vojnih nacionalističkih organizacija i upotrebe njihovih simbola uvrsti u dnevni red prve naredne sjednice ili posebne sjednice Skupštine.

“Ujedno pozivamo Bečića da usvajanjem ovako važnog zakona potvrdi svoj stav iznesen više puta da Crnoj Gori ne trebaju podjele već pobjede demokratij, a ujedno da iskaže svoju privrženost antifašizmu ne samo deklarativno i medijski već argumentovano i konkretno”, ističe ova NVO.

Takođe, pozivaju i sve političke partije i njihove poslanike da se na prvoj narednoj sjednici Skupštine Crne Gore izjasne da li prihvataju i podržavaju inicijativu o usvajanju Zakona o zabrani fašističkih, neofašističkih i vojnih nacionalističkih organizacija i upotrebe njihovih simbola.

“Svako njihovo odugovlačenje ili ignorisanje ovog poziva smatraćemo kao jasno svrstavnje na stranu suprotnu normama pomenutog zakona i doživjećemo kao jasnu poruku da će i ubuduće dozvoliti da se diljem Crne Gore širi nacionalna, etnička, vjerska i polna diskriminacija”, poručuje Crnogorski građanski pokret 2021.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve