Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Biće sazvana nova sjednica i ponovo izglasane izmjene zakona o državnom tužilaštvu

Prema njegovim riječima, biće sazvana nova sjednica i ponovo izglasan Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu

Koristeći ustavnu mogućnost predsjednik Milo Đukanović pribjegao je novoj političkoj opstrukciji, koju smo imali prilike vidjeti i prije nekoliko mjeseci, poručio je na Twitter-u predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

“Samo strpljivo. Biće riješena na istovjetan način kao i prethodna”, napisao je Bečić.

Prema njegovim riječima, biće sazvana nova sjednica i ponovo izglasan Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu.

Đukanović je danas saopštio da neće potpisati Izmjene zakona o državnom tužilaštvu koje Skupština usvojila prošle nedjelje.

“Danas ću vratiti tužilačke zakone parlamentu na ponovno odlučivanje”, najavio je Đukanović na godišnjoj konferenciji za novinare održanoj na Cetinju.

On je kazao da je ovim zakonima ugrožen ustavno pravni sistem Crne Gore.

“Ustav predviđa podiljeni sistem vlasti, ali ne predviđa kontrolu nad sudskom vlasti, ruše se temeljni demokratski pricnipi ruši se partnerstvo sa EU”, istakao je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
amanet
19.05.2021-16:20 16:20

…podmukla sektaška krp.tino…

Cekic
19.05.2021-16:23 16:23

Ko je lud da krsi ustav opet ce vam ga odbit i sta nam mozete sta ste vi umislili da mozete da radite sto ocete od CRNE GORE polako te junaci ne pitate se samo vi 50%+-50% pokrali ste izbore raspisite nove pa da vidite koliko ste vrijedni!!

Crnogorka
19.05.2021-16:32 16:32

Vi izglasavajte i glasajte koliko hocete mi vam ne potpisujemo “Samo strpljivo. Biće riješena ali ne na istovjetan način kao i prethodna”nema vise podvale ,dzaba izglasavamo napisao je Bečić.

Miralem
19.05.2021-16:37 16:37

Kako je poludio sto GOS DJUKANOVIC postuje USTAV CG izgleda citao Ustav Srbije pa umislio da mu je ovo SRBIJA pobrkao loncice!