Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Bećaj: Kosovo i Crna Gora treba da prodube saradnju

Kako je naveo, ne vidi da će ova vlast imati dugoročan tok i pretpostavljam da će do kraja jeseni doći do smjene vlasti

Politički analitičar i profesor na Fakultetu političkih nauka u Prištini Beljulj Bećaj ocjenjuje da bi bilo korisno da buduća vlast u Crnoj Gori i vlast Kosova prodube dosadašnju dobru saradnju Kosova i Crne Gore.

Beljulj Bećaj
On je u izjavi za RTK2 dodao da će to zavisiti i od toga ko će biti vlast na Kosovu. Vjeruje da će uskoro biti novih izbora na Kosovu.

“Što se tiče nastavka procesa u razvijanju međusobnih odnosa između Kosova i Crne Gore, mislim da moramo biti jasni i korektni. Crna Gora je do sada bila izuzetan partner i saradnik u svim složenim procesima na Kosovu. Ukoliko transformacija vlasti u Crnoj Gori poprima kvalitetan odnos i ne dođe do preispitivanja ključnih vrijednih momenata prethodne vlasti koje se odnose na evropske i antlanstske integracije, ukoliko Crna Gora jednostavno nastavi  proces koji je započela priznanjem Kosova, ukoliko buduća vlast ne otvara zatvorene teme, mislim da bi bilo korisno da se produbi saradnja. Dabome to zavisi i koja će vlast biti na Kosovu”, istakao je Bećaj.

Kako je naveo, ne vidi da će ova vlast imati dugoročan tok i pretpostavljam da će do kraja jeseni doći do smjene vlasti.

“Ali moja je prognoza da će nova vlast imati potpuni legitimitet i moć na osnovu koje mogu da uspostave i prodube odnose između Kosova i Crne Gore“, istakao je Bećaj za Crnogorski mozaik, emisiju na crnogorskom jeziku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Manastir Morača
02.10.2020-13:48 13:48

Kosovo je fiktivna država!