Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Avramović: Odluka o smjeni Jokića potpisana danas u kabinetu Dragice Perović

Time su se, kako je za Skala radio kazao Avramović, stekli uslovi da stručna služba SO pripremi Odluku za Službeni list gdje se, po uobičajenoj praksi, obavljuju odluke

Vladimir Jokić, juče smijenjeni predsjednik opštine Kotor, danas se nije se pojavio u zgradu opštine.

On je, po saznanju Željka Avramovića, sekretara DPS-a, pripremio primopredaju, a Dragica Perović, predsjednica Skupštine opštine Kotor je vrlo revnosno pripremila odluku o razrješenju predsjednika opštine koju je, u njenom kabinetu, potpisao Željko Avramović, odbornik i juče predsjedavajući u produžetku sjednice lokalnog parlamenta.

Željko Avramović, foto Skala radio

Time su se, kako je za Skala radio kazao Avramović, stekli uslovi da stručna služba SO pripremi Odluku za Službeni list gdje se, po uobičajenoj praksi, obavljuju odluke.

Avramović i Perovićeva su dogovorili da će sačiniti zapisnike u onom dijelu u kojem su vodili XIX sjednicu SO Kotor.

Na pitanje Skala radija da li je predsjednica SO Dragica Perović imala pravo da započne i prekine sjednicu naredivši stručnoj služni da ugasi mikrofone i elektronsku tablu na kojoj su prikazana imena odbornika i njihovi glasovi, Avramović je odgovori da, po njegovom mišljenju, ona za to nije imala pravo.

-Ta njena procjena nije u skladu  sa dosadašnjom praksom, a ni sa zakonom-, rekao je on.

Podsjećamo da je Perovićeva prekinula rad uz objašnjenje da je naknadno stigao prijedlog za imenovanje VD predsjednika opštine i bez objašnjenja zatražila odlaganje na neodređeno vrijeme.

Skupština je bila dužna da se u roku do 30 dana izjasni o predloženoj inicijativi za smjenu Vladimira Jokića, a juče je bio posljednji  dan  za izjašnjenje, podsjetio je Avramović i tu ništa pravno nije sporno.

Jedan dio opštinskih funkcionera je, dan prije sjednice SO Kotor, potpisao akt da će u slučaju Jokićeve smjene i oni podnijeti ostavke kao moralni čin. Međutim, po saznanju Avramovića, oni to do sada nijesu učinili, kao što nije ni predsjednica SO.

Na pitanje zašto nije bilo radio prenosa kada je sjednicu napustila predsjednica Perović, Avramović je odgovorio da Skupština ima ugovor sa Javnim emiterom o prenošenju zasijedanja.

-Zašto nije bilo prenosa, nije mu jasno ali je pitao može li dobiti snimak cjelokupnok toga sjednice, našto mu je pozitivno odgovoreno i on taj CD danas ima. On je kazao da odbornici nijesu insistirali da Radio Kotor mora prenositi sjednicu. Sjednicu su snimali i brojni mediji pa čak i prenosili on line posredstvom društvenih mreža, pa ništa nije moglo biti sakriveno-, kazao je Avramović.

Protesti u znak podrške Jokiću Avramović je ocijenio kao politički marketing i da svako ima prava da djeluje na političkoj sceni kako mu najbolje odgovara.

On je mišljenja da je to juče bila promocija Demokrata i Bečića koji su, vidjevši da ne mogu sačuvati Jokića, pokušali su da daju stranačku podršku, ali ne građansku. Na sceni je juče bilo najmanje Kotorana, siguran je Avramović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve